Zabatko, nez pujdu spat, dovolim si jeste par lehcich filosofickych uvah o zabijeni, jestli uz s tim jsi zacala. Neni tak uplne pravda, ze lide si nezabijeji vzajemne - od valky po smrt trestu (zruseneho relativne nedavno a prevazne jen v Evropskych statech) najdes spoustu zpusobu, jak lidi se zabijeji legalne a to vcetne katolickych, muslimskych a podobnych antipotratove naladenych zemich. Nejde podle mne o to, jestli zabit nedokonaleho lidskeho embria je absolutni zlocin, to nejake uspravedlneni se vzdy najde. Ale takhle abstraktne o tom prece se nerozhoduje. Jde vzdy o nici miminko, a treba ja jsem svoje dite milovala od 2. mt a nemohla jsem si pomoct. Moje laska rostla, ale kdyz jsem citila pohyby, byla velka.
Rozhodovala jsi nekdy racionalne, ze uz nebudes milovat? I kdyz slo o chlapa, toho sobeckeho a otravneho tvora, nebylo to snadne proveditelne rozhodnuti, ze ano? A to po rozhodnuti ho nemilovat nemusela jsi podepsat svoleni ho zabit kvuli vadnosti jeho povahy, ze ne? Tak ja si myslim, ze tady je zakopany pes - vedle viry v desatero anebo neviry v medicinskou vedu, za rozhodnutim nechodit na AMC anebo na potrat muze stat obycejna materska laska.
Předchozí