Janky,
ja Te chapu, ale...
Muj syn odklad ze zdravotnich duvodu mel, ale byly tam i jine problemy (dosud navstevuje logopedii a motoricky na tom nebyl v predskolnim veku zrovna nejlepe..). Nemocny je furt a
lepsit se to moc nebude. (Do skoly sel az v 7mi letech a a 8 mesicich)
A ted dcera: Tenhle tyden jsme byli na imunologii/alergologii. Nemocna je taky stale, mozna se u ni vyvine i astma... Do skoly ma jit pristi zari. Lekarka mi tenhle tyden OSD nedoporucovala, vi, ze je sikovna, na logopedii uz chodit nemusime - uz vsechno umi, dcera furt kresli, hraje si na skolu, plnime ukoly pro predskolacky apod..do skoly by s odkladem sla a bez 2 mesicu by ji bylo 8. Lekarka mi rekla, ze budeme prvni tridu urcite delat "dalkove", tj. doma, takze musim pocitat s "domaci skolou":-) i v dalsich rocnicich.. Pro mne to je na zblazneni, budu tedy soukroma ucitelka uz pro dva chcipaky:-(( ..ale do skoly ji dam v normalnim terminu, cili ji bude temer 7 let.
Jinak: dnes uz vsechny deti do PPP kvuli odkladu musej, to neni o reditelce. Tohle vymyslela Buzkova a jeji uzasny novy skolsky zakon. (ale navstevu PPP opravdu neberu jako neco spatneho, ba prave naopak..ale je tu problem, ze....ne kazda psycholozka je clovek na svem miste).
Takze muj zaver: Dite prvni tridu zvladne, i kdyz bude pul roku chybet, zvlast dite sikovne. Pokud jsou tam vsak dalsi problemy, tak bych vecne nemocnemu diteti asi OSD dala (samozrejme zalezi na konkretnich diagnozach).
Předchozí