Zabatko, ja docela chapu, ze obhajujes svuj nazor a mas na to pravo. Ja si naprosto stejne myslim, ze to je vec svedomi kazde, jak si v teto veci rozhodne ale neni duvod, aby spolecnost delala v tom nekomu rozhodnuti tezsi. A take jsem si vsimla tveho psani, ze nekoho neódsuzujes. Ale prosim te, jestli nekoho opravdu neodsuzujes, pro tebe plati totez jak pro Verku: jestli neodsuzujete, tak at Verka nemluvi o zakonech, ktere legalizuje zlocin, a ty nedelej nekomu veci tezsi temi kecami o smyslu zivota postizeneho ditete. Jestli Verka by mela se zdrzet o slovo "vrazda", tak ty od slova "zmetek" a o zpusobech zivota, ktery pro smysluplny zivot cloveka nestaci. Zkus po sebe precist ocima matky, ktera nenasla v sobe silu jit na potrat, nebo dala na viru, ze zivot jeji ditete bude mit smysl. A pochopis vse, proc mi tvoje nektere formulace a strategie obhajoby vadi (ne postoj, ten ja opravdu respektuji, a pokud vim o smyslu zivota stejne nic jisteho a vseobecne platneho jako ty, tak nemam duvod si myslet, ze muj osobni vkus v teto veci je necim lepsi). Mozna nekdy, kdy muzu budet vedet v prvnim tt presnou a nevyvratnou diagnozu, ze moje dite bude trpet fyzickymi bolestmi ci nebude schopne samostatneho zivota, tak dam si na tvoji stranu. Pokud mi zadna prenatalni diagnostika nebude schopna rict nic jisteho, tak budu si myslet, ze oba tabory maji naproste pravo na svuj postoj.
Předchozí