Zabatko, jen tak pro doplneni: pochopila jsi moje vycitky soucasne lekarske vede jaksi prilis vseobecne (tal kroc pak vycitas mi ze prekrucuji:-))). Vis, ja take chodim k doktorum, a moderni lekarske metody pomohly nekolika mym blizkym docela zasadnim zpusobem. Mimochodem, sama jsem vedkyne. Moje cela pointa byla ta, ze metody prenatalni diagnostiky, ktere vedou k doporucenim potratu, jsou 1) nepresne, 2) riskantni pro potencialne take zdrave miminko 3) o rozsahu postizeni a kvalite zivota muzou casto take jenom vestit, 4) nejsou schopne zachytit vsichni postizeni a vcas. A tak proto prosim te krotit svoji retoriku o smyslu zivota postizeneho ditete: Aby nekdo, kdo musi poslouchat tvoje (v Cesku velice caste) reci nemusel si obvinovat z toho, co nemohl presne a z celou jistotou vedet.
Jak kdo naklada se svoji laskou je to kazdeho vec. Vubec by mi nenapadlo kritizovat jakekoliv individualni rozhodnuti ohledne gen. testu nebo potratu - a to ABSTRAKTNE anebo KONKRETNE. Ty to ve skutku nedelas konkretne, ale abstraktne prece jo:-)).
Předchozí