Zabatko, ja prece mam nejake porovnavaci zkusenosti a docela dobre vim, ze lekari za ceskymi hranicemi stale vice vse vysvetluji, nuti je ktomu verejnost, MZ, pojistovny a pod. A take mam ceske zkusenosti, kdy vysvetluje neochotne, otravene a pod.
"Rozdíl je v tom, že já nebudu tolik na očích, protože to nebude na mě vidět, kdežto matka s postiženým dítětem ano." No prave, a nemusis vsem vypravet, ze jdes na potrat. "Stačí když se podíváš na onoho chlápka, co postává u porodnice na Obilňáku (nevím, jestli ještě, dlouho jsem tam nebyla). Mává tam těma svýma papírkama s utrhanýma nožičkama a němým výkřikem." No, kolem toho chlapka take jsem jeste nedavno casto prochazela, lezl mi na nervy. Ale je dost ojedinely pripad. Antipotratova kampan muze probihat i tak, ze se siri ty krasne filmy o prenatalnim zivote. Nemusi byt hned ty sceny vrazdy. "Tím jsem jen chtěla říct, že když jsem napsala, že bych postižené dítě neporodila, musela jsem taky napsat proč." To nevim, jestli byl smysl tak moc stavnate se rozepisovat. Trochu jsi pripomnela toho chlapka s utrzenymi nozickama. Mas na to pravo, bezpochyby, ale jen chtela jsem ti zdelit, ze to pro mne pripadlo dost nechutny. To je vse - a nechapu proc mi chapes tak vseobecne. A zapadlo to do sirokeho proudu toho, co jsem slysela o postizenych a o katolickych matkach v Cesku...
Předchozí