Přidat názor k porodnici Nemocnice
Ahoj Miško,
statistiku z Vrchlabí jsem viděla před časem přímo tady, dal ji sem pan primář. A těch 75% byl celostátní průměr v době, kdy jsem rodila já (u prvorodiček to ovšem bylo téměř 100% - ze všech mých kamarádek nebyla při prvním porodu nastřižena jen jedna).
Já mám dojem, že u porodu všechno souvisí se vším. Žena je jako kobyla a když se necítí v bezpečí, tak dokáže porod podvědomě zpomalit, až zastavit. Z debat tady mám pocit, že jen málokterá maminka se cítila v porodnici dobře, takže pak není divu, že při zpomaleném porodu klesají dítěti srdeční ozvy a je třeba mu pomoct nástřihem a fofrem dostat ven. A když k tomu připočteč, že většinou se pořád ještě rodí v leže, maximálně v polosedě, proti gravitaci - tak se tomu množství nástřihů moc nedivím.
A co se odnášení dítěte týče - já bych ho chápala v případě, kdy má miminko nějaký problém, ale proč nemohl zůstat u maminky na břiše můj synovec, který měl Apgar skore 10, 10, 10, a maminka o to stála, aby byl s ní, to vážně nechápu. Radši ho "preventivně" zavřeli do inkubátoru.
Předchozí