| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Nekonečné čekání na Terezku

Zabatko, pokud mluvis o necim tak citlivym jako temata postizenych, rasy, nabozenstvi nebo sexualni orientaci, jaksi nevidim rozdil mezi tim, kdyz formulujes svoje myslenky pri konkretnim rozhovoru s nekim, a obecne. Obecne ci konkretne vzdy jde o jistou socialni necitlivost a netoleranci. Mi je to fuk co si s tim udelas jestli vubec, jen jsem poukazala ti na zpusob jak bys mohla rict vse co jsi chtela, anizby vzbudila polemiku (z moji strany a i myslim ze strany jinych).
"Ano, krevni testy muzou byt chybne, ale co proboha brani te tehotne katolicce zeptat se kdyz uvidi ze ji jde sestra vzit krev "Prosim k jakemu vysetreni mi tu krev berete?" Moje gynekolozka mi teda vzdy rikala na jake testy mi krev bere a kdyz jsem se zeptala, tak mi to i vysvetlila. Opet tvrdim, ze je na pacientech, aby si sve lekare vycvicili a myslim, ze je to otazkou casu." To bez pochyby, ze je to otazkou casu, ale bud spravedliva, nenazivej magorizmem neco, co se odehravalo pred 10 lety v hluboke provinci. V nasem milym Brne v soucasnosti stale jsem si setkavala s nepochopenim, kdyz jsem zadala o tak samozrejme veci jako informace a o navleknuti rukavici pred myma ocima. Tak nevim jak intesnivne ty lekari se cvici... Zebych rekla, ze vetsina brnenskych pacientu a jejich matek jsou desne magori? Proc nerict ze ty brnenske lekare vlastne jsou magori, ze ignoruji trendy sveho oboru? (ja jsem stihla vystridat 3 gynekolozky a 4 zubare. Detskou lekarku hledala jsem jinou, ale nenasla jsem zadnou, ktera by mela alespon naznaky, ze to bude zmena k lepsimu...) Pacienti a jejich matky na rozdil od lekaru neprovozuji svoji roli profesionalne... Proc proboha branis lekare od kritiky? Proc musim stale absolvovat stres z hadek s vysokoskolakem, ktery ma prece za povinnost sledovat odbornou literaturu a mit tusaka, jak to v okolnim svete chodi?
"Nahodou letacky o rizicich AMC jsem videla mnohokrat, moje gynekolozka mi vzdy da letacek o cemkoliv, dokonce mi nabidla letacky i k AFP (xeroxovane, asi ne velkovyroba) a pak k dalsim nadstandartnim vysetrenim a nechala mi na zvazeni, zda je podstoupim, nebo ne. O smysluplnosti AFP jsem s Tebou vzdy souhlasila a proto pisu znova, nikdo nemusi AFP podstoupit, kdyz nechce, prave pro jeho nepresnost." To mne opravdu tesi, ale ja od svych lekarek nedostala jsem vubec zadnou psanou informaci a nikdy. Jednou mi stalo strasne moc casu az jsem dozvedela vysledky testu o nejakem banalnim zanetu. Az trapne.

"Cizinko myslim, ze ty testy moc dramatizujes, jsme snad stado debilu ktere nastavi ruku na odber krve aniz by se zeptalo k cemu to je? "Vyuziti nevedomosti" jako argument neberu, promin." Tak jeste jednou: proc katolicka musi se nutne ptat, aby ji nepotkalo nic, co nechtela, a ty, pokud souhlasis s nutnosti interupci z genetickych duvodu, nemusis? Prece mas vyhodu: muzes byt totalne pitoma, a nic, co si neprejes, se ti nestane. Ona jednou se nezepta a ma zadelano na obrovsky stres. Chapes ten rozdil? Jestli nemas ani amnezii ani stizenou chapavost, tak by ti to melo docvaknout, proc vlastne predstavujes zvyhodnenou vetsinu, a proc Verka a spol maji proc se snazit a pro co bojovat:-)))

"Myslim si, ze pro zeny ktere uvazuji o interrupci jsou podminky "dozvedeni se" stejne jako pro ty, ktere o interrupci neuvazuji." Jo, bez pochyby, jen ty co postoupi poslusne vsem od ATP po interupci nic se dozvedet nemuseji. Zklouznou tim jak po masle. To bylo po padesate a opravdu na posled o tom, jak a proc jsi ve vyhode. Snad uz jsi to pochopila.

"mozna je moje gynekolozka svetla vyjimka" skoro mam chut se zeptat jak se jmenuje, ale na stesti snad nejaky cas nebudu ji potrebovat. Vis, kdyz hledam doktora v cizim meste, kam jsem si prestehovala nebo jsem na kratsi dobu, drzim si stejne strategie - vyhledam si ordinace v lepsi cvrti (v historickyn centru nebo na vikovych kopcich, jdu tam okouknout, promluvim se sestrou. Vsude to funguje, treba i jinde v post soc Evrope, ale v Brne... mam mozna vyjimecnou smulu, ale jak vidim na Rodine, zdaleka ne...
"Uz jsem to take komentovala, nechat si odebrat krev a nezeptat se nac, to je teda fakt vrchol magorismu :-)" No ja jsem takovou magorkou jednou byla, jak jsem psala. Dik za poklonu:-)). Vlastne sestra mi vzala krev pred tim, nez jsem sla k doktorce, a doktorka se tvarila jako by ji nekdo umiral v cekarne, tak jsem nemela prilezitost si vyptavat o smyslu toho odberu. A v tehotenstvi se dela tolik smysluplnych testu - kvuli Rh, taxoplazmozy a tak, ze ja jsem si ani tak moc nedivila. Prece je rozdil mezi odberem kvuli Rh a kvuli genetickym testum? Kvuli Rh tak cile debaty v lekarske a laicke verejnosti se nevedou... A jen gen. testy muzou katolicce nachystat bezsenne noci. Staci JEDNOU se nezeptat ...

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.