Přidat názor k porodnici Nemocnice
Ahoj Álo,
naprosto souhlasím, že každá žena má o svém porodu jinou představu. A to, co si přeje jedna, může být pro druhou naprosto nepřijatelné. A černobílé dělení na porody "konzervativní" a "alternativní" se mi taky nelíbí. Úplně se v něm ztrácí spousta dalších možností a jejich kombinací (třeba, je alternativní, když bych chtěla klystýr, ale ne rodit v leže?).
Jen mi přijde trochu zvláštní, že zatímco s klystýrem, nástřihem, oxytocinovou infuzí a na zádech můžeš porodit prakticky kdekoliv, tzv. alternativní (pro mě to třeba není alternativa, ale návrat k přirozenému stavu) porod Ti umožní jen velmi málo porodnic v celé republice. Asi jsem kverulant, ale myslím si, že možnost svobodné volby bychom měly mít všechny, a to pokud možno v porodnice blízko bydliště. Ne každý má tu odvahu trmácet se za porodem podle svých představ 150km.
Věř, že jsem si dala dost práce se sháněním podrobností o porodnici. Bohužel se na všechny zdroje nedá spolehnout - něco byly vyložené lži (pod heslem "když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají"). A ten pan doktor, který mi takhle prímově lhal tam pořád ještě pracuje (a každou chvíli si tady na něj někdo stěžuje).
Předchozí