| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice

Myslím, že porodnice v našem městě je právě to, co bych volila, kdybych se měla rozhodnout, kde rodit. Nevím, jestli si tam můžu vybrat, jestli chci oholit nebo chci klystýr, protože jsem byla na císaři. Ale vím, že holení mi nevadí a klystýr bych chtěla, protože vím, že při porodu prvního dítěte mi to pomohlo.
V naší prodnici už není klasický porodní sál. Jsou tam útulné pokojíčky s postelí, přístroji, umyvadlem, pohodlným křeslem, CD radiopřehrávač. Postel je polohovací a maminka na ní rovnou rodí. Rodí se v polosedě. Je k dispozici i balon na sezení. Maminka může mít v pokojíčku dvě osoby. Může si pustit hudbu. Může chodit, může se jít sprchovat. Po porodu jí dítě položí na hruď a ono může zkusit sát. Potom dítě odnesou k očištění a převlečení a u této procedury bývá tatínek. Maminka si zatím trošku odpočine. Potom jsou s tatínkem a dítětem 2 hodiny v té samé místnosti /pokojíčku/, než maminku odvezou na šestinedělí, kde u ní zůstává i dítě. Hned od začátku chodí do pokoje i novorozenecké sestry, které mají na starost naučit maminku kojit. Jsou moc hodné, toto oddělení patří do seznamu nemocnic Baby Friendly. I po císařském řezu nosí dítě tyto sestry mamince na oddělení JIP každé dvě hodiny. O děti je tam dobře postaráno, veškerá vyšetření - ledvin, kyčlí, se provádí na oddělení šestinedělí /je tam místnost s přístroji/. Dětské sestry chodí každé dvě hodiny /nevím to přesně/ kontrolovat, jak jde kojení, jestli maminky mají čisté pleny a prádýlko, jestli je všechno v pořádku. Je také možné je přivolat zvonkem. Návštěvy jsou povoleny každý den v určené době. Není žádné omezení, kdo může matku navštívit.
Já mám z této porodnice moc dobrý pocit, i když můj první porod v této porodnici byl na způsob "Studeného klystýru". Tak moc se to tam od té doby změnilo.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.