Ahoj Marcelo, podle svých zkušenností bych Ti radila odložit trhání až na dobu, kdy nebudeš kojit. Nejde ani tak o lokální umrtvení a samotné trhání, jako o následné možné komplikace. Díry po trhání osmiček mívají poměrně často ve zvyku zhnisat. Musí se s tím pak denně na čištění (i víc než týden) a bolí to vážně pekelně. Zažila jsem to o loňských Vánocích (já blbec si dala vytrhnout osmičku 20. prosince s tím, že do Štědrého dne to bude zahojené, a zatím jsem chodila denně k zubaři až do Silvestra) a nedovedu si to představit bez prášků na tlumení bolesti. A právě v těch prášcích bych viděla problém - do mateřského mléka přejdou zcela spolehlivě a miminku by mohly ublížit. Jestli to není akutní, tak to raději odlož.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.