| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Česko-německá horská nemocnice Krkonoše s.r.o.

Pred mesicem se nam ve Vrchlabi narodilo prvni detatko a uz ted mohu rici, ze chci dalsi a jedine misto kde ho privedu na svet bude opet Vrchlabi.V nasem meste, je sice fakultni nemocnice,ale rodit bych tam nechtela.Na pohled je to tam sice krasne,ale co me potvrdila i ma znama,ktera tam na porodnici pracuje,je tam treba i deset porodu za den,takze mamky se tam stridaji jak na bezicim pase.Zato ve Vrchlabi je max.2-3porody na den.Byla jsem nadsena jak ze vzhledu oddeleni tak z pristupu personalu.Jako kazda prvorodicka jsem nevedla do ceho jdu a mela jsem strach.Do pordodnice jsme prijeli s dosti velkym predstihem(v nedeli a Filda se narodil az v utery rano)a protoze jsem nemela jeste zadne velke problemi, mohli jsme s manzelem chodit do mesta na prochazky coz nam dosti ulehcilo cekani.A kdyz me v pondeli vecer praskla voda tak uz to ubehlo strasne rychle.Nebudu tvrdit, ze to neboli,boli a strasne,ale diky podpore manzela a hodne a ochotne porodni asistentce jsem to vse bez problemu zvladla.Byly jsme si na svem pokoji,ktery jsme meli jen sami pro sebe, asistentka me prinesla zinenku,nafukovaci mic a kdykoliv jsem chtela, mohla jsem si jit i s manzelem do sprchy kam jsem si vzala mic a bolesti prekonavala pod horkou vodou.Drobecek se zacal poradne hlasit az okolo pate hodiny rano.To uz jsme byli na porodnim sale, no spise mistnosti.Je to moc prijemne zarizene.Zadne ostre svetlo,ale prijemne pritmi, mohLA JSEM SI VYBRAT Z VELKE NABIDKY RELAXACNI HUDBY,zapalit vonou lampicku a vyuzivat ruzne pomucky.Houpala jsem se na mici, odpocivala na porodnim pytli, nebo stala oprena o vanu, uvolnovala panev a manzel me masiroval bedra.Kdyz prisla uz ta konecna chvile, chtela jsem rodit do vody,ale asistentka me doporucila porodni stolicku,protoze kontrakce jsem mela uz 12hodin a ona mela strach aby nezacaly slabnout.Nejprve jsem zacla tlacit ve stoje oprena o vanu s manzelem po boku a s asistentkou za zady a kdyz uz bylo mozne nahmatnout hlavicku,teprve zavolala doktorku a zaclo byt trochu rusneji.Presla jsem si na porodni stolicku(nizka stolicka,rodi se v sede,temer na bobku) oprela jsem se o manzelovo telo, on sedel tza mnou a objimal me.A uz stacilo jen trikrat zatlacit a broucek byl na svete.Hned me ho dali na brisko a manzel mohl ihned fotit,takze Filipek ma fotecky uz par sekund po narozeni.Teprve potom mne prevedli na porodni stul, kde se dorodila placenta.Celou tu dobu jsem mela maleho na ocich a do pul hodiny me i s mrnouskem prevedli na pokoj a hned me ho dali k prsu.
Jsem opravdu nadsena a musim rict,ze na porod mam jen nadherne zazitky.Nebyla jsem vubec nastrizena a ani zadne zranei jsem nemela.Po porodu jsem byla temer okamzite fit a kdyz a tri hodiny prisla moje maminka(ted uz babicka)podivat se na vnuka, byle v soku,kdyz jsem si s usmevem na rtech prisla na proti k vytahu.Rikala,ze kdyby nevedela,ze jsem jeste den pred tim,cekala dite, nerekla by,ze jsem par hodin po porodu.
Ve Vrchlabi proste nechavaji jit porod prirozenou cestou a zasahuji jenminimalne.A vysledek?Stastne a neznicene maminky a jeste stastnejsi,zdrave a netraumatizovane deti :o)))

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.