V novem jsem sice nerodila,ale bla jsem se tam podivat na dnu otevrenych dveri.Vybaveni je tal moooc kresne,pokoje jsou nadherne,kazdy pokoj ma svoji sprchu a zachod,ale dost me sklamaly porodni pokoje.V cervenci jsem rodila ve Vrchlabi a doufala jsem, ze se Hradec priblizi modernimu porodnictvi,ale stale je to stejne.Pro prvni dobu porodni je spolecni pokoj(muze tam byt vic maminek najednou a taky asi bhude, pri te frekvenci porodu,kterou HK ma)porodni saly tam jsou 4 a pouze jeden je zarizeny pro alternativni porody s relaxacni vanou,zinenkou a porodni stolickou,takze se muze lehce stat,ze bude obsazeny.Na ostatnich je jen porodni luzko.A stakle to vypada jak nemocnice!Ve Vrchlabi me nadchlo,ze porodni mistnost pusobi teplem domova.Proste si myslim,ze se v HK stale povedou klasicke porody na porodnim stole s nastrihem.Nevim zda jsi prvorodicka,nebo jsi uz rodila,ale ja ze sve skusenosti muzu rict,ze u porodu jsem nejvice ocenila, kdyy jsem u sebe citila partnera,pri tlaceni jsem se o nej mohla oprit(rodila jsem na porodni stolicce)a on mne objimal.A detatko jsem mela hned na brisku a nikdo me ho neodnasel pryc z mistnosti, osetrili ho primo u me, zato v HK je pet odnasi pryc od maminky.
A hlavne jsem ocenila,ze ve Vrchlabi, byl se mnou manzel cely pobyt.Je to jak hotel s lekarskou peci.V Hradci tohle stale nejde,manzel muze prijit jen na navstevu.
Ale nevim, nerodila jsem v novem,takze to zalezi jen na tobe, tohle jou me nazory,snad ti k necemu budou :o)
Kazdopadne ti preju bezproblemovy porod a hlavne zdrave a stastne miminko :o)))
Předchozí