Chtěla bych se také zapojit do diskuse na téma motolská porodnice.
Po přečtení všech příspěvků jsem byla dost překvapená.
Mám tři děti a všechny jsem porodila v Motolské porodnici.Poprvé to bylo v roce 1994 a to ještě na starém pavilonu.Prostředí tam bylo strašné,ale přístup lékařů a sester,až na jednu dětskou lékařku,byl výborný.Podruhé jsem rodila v roce 1998 a ani v tuto dobu mě Motol nezklamal.V tomto těhotenství jsem strávila 14 dní na rizikovém oddělení a ani tady jsem se s ničím špatným nesetkala.
Své třetí dítě jsem porodila letos v srpnu a musim říci,že jestli bych měla někdy další dítě,tak ho porodim opět v Motole.
Přístup doktorů v těhotenské poradně byl skvělý,při každé návštěvě se podotýkám mladé doktorky, vždy s podáním ruky představily,s úsměvem se ptaly,jak se mi daří,všechno podrobně vysvětlily a při vyšetření se omlouvaly za to,že to bude možná nepříjemné.Pouze jedné sestřičce na poradně bych kolikrát s chutí něco řekla.Byla nadmíru nepříjemná a všem dávala najevo,že je tu "jen" v práci.Tato sestra tu byla již v roce 1998 a její přístup k pacientkám se zatím nezměnil.
Co se týká porodního sálu,ani zde nemám výhrady.I tady se doktoři představovali,usmívali a vše nejdřív vysvětlili.Porodní asistentky byly také velmi milé a ochotné.Je pravda,že si nevybavuji,že by se nějaká sesta představila jménem,ale to pro mě ani mého manžela,který byl porodu přítomen,nebylo podstatné.A kdyby jsme potřebovali její jméno znát,určitě by jsme se na něj zeptali.
Do sprchy jsem šla vždy po dohodě se sestrou,která mě na tu dobu odpojila z monitoru.Manžel šel vždy se mnou a nikdo mu nic nenakazoval,ani nezakazoval.Mohl se jít po porodu podívat na ošetření našeho synka a sestra ho se synem ochotně vyfotila.Ihned po ošetření mi byl syn přiložen k prsu.
Na oddělení šestinedělí probíhalo vše podle mých představ.Sestřičky byly i zde hodné a milé a nadmíru mě překvapil přístup dětských lékařů,kteří s námi o všem rozsáhle hovořili a sami se ptali na to,jestli je něco,co by jsme chtěli vědět.
Oddělení šestinedělí bych vytkla pouze společnou jídelnu,kdy v době snídaně,oběda a večeře jsme museli nechávat svá miminka samotná na pokojích.(v roce 1998 jsme dostávali jídlo na pokoje).Snad tento nedostatek Motolská porodnice nějak dořeší.
Závěrem jen můžu říci,že buďto jsme měli my takové štěstí a nebo zde píšící takovou smůlu.
Předchozí