Ahoj, Romano. Já jsem rodila do vody už 2x, ale ne v Havl.Brodě, ale v Brně. Myslím, že v tom asi nebude takový rozdíl :-)) Poprvé (můj druhý porod) jsem rodila do vody "neplánovaně", protože jsem byla ve vaně jenom na úlevu, ale porod se rozběhl takovou rychlostí a silou, že mě už z té vany nikdo nedostal a už ani nebyl čas. Jenom všichni spěchali, aby napustili vanu plnou vody, protože miminko musí z bříška vylézt rovnou do vody. Nestihla jsem proto ani klystýr, ani podepsat papíry... No a protože se mi toto rození zalíbilo, tak jsem se u našeho třetího dítěte rozhodla už cíleně rodit opět do vody. Tentokrát jsem podepsala příslušné papíry (lékaři se jistí), absolvovala klystýr (který je u porodu do vody povinný, aby miminko plavalo v čisté vodě) a holčička se takto narodila. Podle mě voda velice pomáhá otevírat porodní cesty, tlumí bolesti a hodně urychluje celý porod. Někdo prý začne mít strach, že se v té vodě utopí, ale mě to ani nenapadlo. U porodu byla PA, porodník, pediatr a dětská sestra. Kdybys měla nějaké dotazy, ráda Ti na ně odpovím.
Předchozí