| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já jsem s kluky taky neměla žádné problémy, když byli malí. První náznaky začaly asi v době, kdy Páťa nastoupil do školy a Domča do školky. No a rok od roku se to stupňovalo, až to vyvrcholilo tím, že jsem se přestala ovládat. Chůva v akci je dobrá pomoc. Ale jen tehdy, pokud Vy sama chcete a budete bojovat pro to, aby rodina byla bez hádek. Víte, pěkně se o tom mluví, ale praxe je moc složitá. Aspoň já vím, že sama se sebou budu bojovat moc dlouho. Není to vůbec o tom, že přišla chůva a z minuty na minutu jsme super rodina. Je to běh na dlouhou trať. Bude trvat měsíce, než kluci přijdou na to, že mají držet při sobě. A ne si pořád nadávat a krutě si ubližovat. Ale já věřím, že i oni to zvládnou. Máme pravidla a je pro všechny těžké je dodržet. Hlavní je s dětmi komunikovat a nechat jim prostor na jejich vlastní názor. A když dáte trest, třeba týden bez televize, tak být důsledná a opravdu nepolevit. Třeba dítě po 3 dnech přijde, že chce se dívat, ale Vy se nesmíte nechat ovlivnit a stát si za svým. Což byl můj velký problém. Neuměla jsem být důsledná. A věřte, že je to stále těžké. Na důslednost mě upozornila právě chůvička. S odstupem času to začíná fungovat.

Pravidla by si měl určit každý sám podle svých problémů.
Naše pravidla jsou
1. žádné tělesné tresty
2. nezvyšovat hlas a nekřičet¨
3. děti chodí domů včas
4. nehádat se před dětmi
5. Když se něco řekne, platí to pro všechny
6. Přímá komunikace, vyslechnout druhého a dát mu prostor
7. Minimálně 1 denně sedí celá rodina u společného jídla
8. Důsledně trestat, ale také nezapomenout chválit

Tak to jsou naše pravidla, která jsme dostali od chůvičky. S chůvičkou jsem stále v kontaktu. Když mám těžkou chvilku, můžu jí kdykoliv zavolat.
Jinak bych chtěla poděkovat mamince, která píše, že se s miminky nevyspím. Máte úplnou pravdu. Spím totiž max. 2 hodiny v noci, protože se po půl hodině budí. Chtějí čajík nebo nunu (čož je dudlík). Ale už jsem si zvykla. Pořád si říkám "ještě tak rok a už budu zas spát".

Radka

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.