| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Gynekologicko-porodnická klinika, 1. LF UK a VFN

Chtela bych pridat svou zkusenost s porodem u Apolinare. 25.11.2001 se mi narodila krasna dceruska Adela Anne.
Musim priznat, ze jsem se porodu bala, ale bylo to velmi rychle, ve 3.00 rano prijezd do nemocnice a v 9.04 byla Adelka na svete, ani nebyl cas na epidural. Rodila jsem na polohovacim luzku, je to velmi pohodlne.
Samozrejme si uvedomuji, ze jsem mela stesti, ze to slo tak rychle a bez komplikaci, ale velkou zasluhu ma na tom take porodni personal, ktery u mne byl, pocinaje mladickou porodni asistentkou, ktera v podstate cely porod vedla, pres prijemne sestricky a mile doktory.
Bohuzel uz si nepamatuji jmena, protoze jsem po porodu byla dost vycerpana, ale chci jim podekovat aspon touto cestou.
Dale bych poradila nastavajicim maminkam, aby u sebe mely partnera, kdyz uz ne manzela, tak alespon maminku nebo kamaradku, z vlastni zkusenosti vim, ze mi to nesmirne psychicky pomohlo. Take manzel byl velmi rad, ze videl, jak dceruska prisla na svet, a ted k ni ma uplne jiny vztah, nez kdyby ji videl az pak (to jsou jeho vlastni slova).
Pred porodem jsem nechodila na kurzy cviceni a dychani, spolehla jsem se na vlastni intuici a dychala jsem tak, jak mi velil instinkt. Moc prijemne bylo, kdyz mne porodni asistentka podporovala slovy: "Jde vam to moc dobre, maminko", a ja si pripadala jako super matka.
Pred porodem mi dali klystyr a oholili mne, coz mi vubec nevadilo, nebrante se tomu, neni to zadne "ponizovani zeny", naopak, az budete tlacit, tak teprve tehdy ocenite, ze se nemusite bat stolice. Nakonec porod je vzdy osemetna situace a muzu vsem nastavajicim maminkam jenom prat, aby ho mely tak jednoduchy a rychly, jak jsem ho mela ja. Na druhy den uz v podstate nevite, ze jste rodily, a mate pouze radost z krasneho miminka. Pokud jeste budeme mit dalsi dite, znovu budu volit Apolinare.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.