Je tomu už půl roku co jsem rodila na obilňáku.Chtěla jsem vzkázat všem prvorodičkám, že se nemají opravdu ničeho obávat.Rodila mě paní porodní asistentka Malá a byla tak příjemná , že jsem měla pocit , že ji znám už dlouhá léta.Po celou dobu porodu byla u mě jenom tato asistentka a nikdo jiný můj porud svou přítomností nerušil.Ve sprše jsem si mohla skákat na míči jak dlouho jsem chtěla.Já jsem tam strávila asi tři hodiny a bylo to velice příjemné.Vařily nám čaj a manžel naladil na rádiu příjemnou stanici a tak jsme poslouchali zajímavé povídání , u kterého nám to rachleji uteklo.Klystýr jsem přijala bez problému ale nikdo mě do něho nenutil.Po celou dobu se paní asistentka ptala jestli nechci přece jenom rodit ve vodě nebo v nějaké jiné poloze , než na které jsme se dohodli na předporodním kurzu.Mohla jsem si vybrat i v poslední vteřince.Porod proběhl zdárně a na šestinedělí musím pochválit sestřičky, i přes problémy s kojením , se nám věnovaly několik hodin a střídaly se u mé postele dokud můj syn se nenaučil správně přisát.Neměla jsem problém se soukromím na společném pokoji , naopak musím říct , že je příjemné jít do sprchy a poprosit nějakou maminku u vedlejší postele aby vám pohlídala to vaše . Jsem naprosto spokojená s tím jak svého syna přivedla na svět a přeji všem maminkám aby díky klidnému porodu měly doma takov¨é klidné miminko jako mám já.
Tereza Grygarová a Kryštof Grygar
Předchozí