Mila Michaelo,
ve svem prispevku jsem nechtela nikomu vnucovat ani klystyr, ani holeni, popsala jsem pouze svou zkusenost. Jenom pro Tvou informaci: nezadala jsem ani jedno, ani druhe, ale take jsem proti tomu neprotestovala. "Tam dolu" se holim bezne, takze to akorat udelali za mne (jednorazovou ziletkou). Klystyr mi chteli zavest, ale protoze jsem vecer pred tim jedla mexicke placky, ty udelaly praci za mne (mozna to muze byt tip pro dalsi maminky).
Je mi uplne jedno, jak se rodi v Nemecku, nebo nekde jinde, rodila jsem ja a takto mi to vyhovovalo. Mozna jsi mela z meho prispevku pocit, ze to slo tak rychle a v pohode kvuli holeni a klystyru, ale tak to nebylo. Holeni a klystyr byli pouze soucast porodu, jinak zapracovala priroda. Ovsem velmi dulezitou casti meho (podotykam meho, jina maminka muze mit jiny nazor) porodu byla take ucast lekaru a psychicka ucast porodni asistentky. Pisu to proto, ze jsem slysela a cetla o pripadech, kde byl porodni personal na maminku neprijemny, u Apolinare to tak nebylo.
PREJI VSEM KRASNE A POHODOVE VANOCE.
Eva Mladkova
Předchozí