Dobrý den, již pár měsíců se pokouším dopátrat jak je to vlastně s podáváním mléčných výrobků batolatům (tedy dětem ve věku 1-3 roky). Na jedné straně čtu články od lékařů,kde píší, že je možné podávat kravské mléko od 12m. Na druhé straně pak leží názor poradců na výživu, kteří tvrdí, že je kravská bílkovina do 18m (kvůli zátěži na ještě nedovyvinuté ledviny)nevhodná a do 3 let údajně není vhodné podávat tvarohy, pribináky apod. Nějakou vyjímku tvoří jogurty s živými kulturami, kysané nápoje. Osobně dávám prckovi od 8m ke sváče bilý jogurt Hollandia a míchám ho s čerstvým ovocem, nebo ovocnou přesnídávkou a občas mu slabounce namažu tmavý chleba čerstvým máslem. Ráda bych mu ale jídelníček zpestřila, přece jen ta marmeladka je na chlebík už poněkud jednotvárná:-) Může mi někdo skutečně fundovaně poradit jaké výrobky a v jakém věku je vhodné podávat a čemu se vyhnout a proč? Jak je to se sýry, je dobré podávat mléčné výrobky se sníženým obsahem tuku?
Předem moc děkuji za opovědi, R.
Předchozí