Dobry den Evo,
bohuzel Vam mohu pomoci pouze v jednom bode - co si vzit do porodnice (nerodila jsem v Cechach, takze o moznostech nadstandardnich pokoju nic nevim - pardon).
Takze uuuuuplne nejjednodussi, co se mi osvedcilo - vzit si vse pro prvni minuty clovicka - ten zbytek muze druhy den donest manzel, nebo Vy, kamaradka atd. To jest - jedno body (tricko se zapinanim mezi nozickama) s dlouhym rukavkem, teple pyzamko, cepicku, ponozky (take lepe teple), a deku, do ktere se miminko hned zabali (vzdyt jde chudacek z 37° do mistnosti, kde je maximalne 22°, a to je pro takovyho broucka pekna pecka) - takze to vsechno mit s sebou uz na porodnim sale. Pro maminku pak pro prvni chvile postaci nocni kosile (zadnou luxusni), kalhotky (nejlepe na jedno pouziti - nemusite je prat a jeste ke vsemu maji kratke nohavicky, takze prima drzi vlozku), a taky zinku, kterou sestra omyje desinfekci z nohou (tez na vyhozeni ;-))
Na zbytek pobytu pro maminku - rozhodne teply zupan, nahradni nocni kosile, teple ponozky, kalhotky (stale ty na vyhazovani) - no a samozrejme toaletni potreby, neco ke cteni (i kdyz ja stejne nemela nervy cist, porad jsem musela na to novy miminko zirat :-)))
Pro miminko - stale pyzamka, body s dlouhymi rukavky, ponozticky, cepicka (nova, ta puvodni muze byt trosku od krve - v nasi nemocnici, totiz oplachli cely miminko krome hlavicky - aby se nebal :-)))) a hlavne bryndacky (miminko se totiz porad zbavuje zbytku "dlabani", co mel u mamci v brisku).
Ale jak rikam, me se osvedcil system, ze jsem mela vse pripraveno pro prvni minutky, a pak manzel prijel s ostatnimi vecmi a cas od casu odjizdel z nemocnice s igelitkou spinavych veci a druhy den privez vyprano :-))).
Jeste jsem zapomela - veci pro miminko - vsechno ve velikosti 52. I vetsi miminko se do nich v pohode vejde (muj kluk byl jako buk a plaval ve vsem - ona ta miminka jsou totiz jeste pekne skrcena).
Preju vasi dceri vse nejlepsi a zdrave a prekrasne miminko, a Vam prima vnoucatko na rozmazlovani ;-))).
P+P
Předchozí