| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice Jihlava

Dobrý den,
chtěla bych se podělit o zkušenosti s jihlavskou porodnici i oddělením šestinedělí. Do porodnice jsme s manželem přijeli v půl sedmé ráno, stahy jsem měla pravidelně po sedmi minutách, ale než jsem dojeli do porodnice, tak stahy přestávaly. Obávala jsem se, že budeme s manželem poslání ještě domů, ale přístup porodní asistenky co nás přijímala byl uplně v pohodě, navrhla, že se mám rozhodnout sama zda odjedeme nebo zůstaneme, jako prvorodička jsem raději řekla, že zůstaneme. Po připojení na monitor a při prohlídce jak jsem již připravena rodit jsem byla s klidem seznámena s tím, že jsem tam akorát, potom přišel lékař, provedl prohlídku znova a řekl naprosto v klidu a pohodě, že pěkně rodíme. Při dalších přípravných akcích se mě stále ta stejná porodní asistenka v klidu ptala zda souhlasím jak s holením, tak s klystýrem atd, pořád mi vysvětlovala, kdy mě přemístí na porodní pokojík, byla jsem pořád uplně v klidu. Porodní pokojík má výbavu jako malý obýváček - hodiny, poličky, je tam ribstol, přinesou vám míč, máte vlastní sprchu i wc, ovšem to už jsem nepotřebovala a užívala si jen sprchy - PA mě chodila kontrolovat velmi pravidelně, neustále mě chválila a tvrdila, že snad ani nejsem prvorodička, myslím, že to že jsem porod prožívala tak v klidu, za to vděčím právě této a dalším porodním asistentka, nebudu dál rozvádět průběh mého porodu, drobné komplikace byli způsobené spíš mojí neznalostí či nezkušeností s porodem, jinak jsem na svět přivedla za pomoci manžela, dvou porodních asistentek, dětské sestry a jedné lékařky, která do porodu vůbec nezasahovala a při šití si se mnou v klidu povídala o tom jak moc mě musí zašít - nebylo skoro třeba vůbec :)- 4 kg, 52 cm velkého Vítka, sama mám pouze o metr víc :) a přesto jsem rodila naprosto v klidu. Stejně to probíhala i na pokoji šestinedělí, je pravda, že na oddělení je v noci pouze jedna dětská sestra a musí odcházet k porodu, ale věřte mi, že tohle pocítí skutečně jen ty sestry, které jsou asi nesmírně vytížené a přesto vám ochotně vždy poradí. Možná může někomu vadit ten způsob rady, spíš žádají po mamince její aktivitu a její pokusy s miminkem, ano poradí, ale "nutí" maminku se svým potomkem "spolupracovat",když už ovšem vidí, že je maminka neštastná, tak ihned pomohou a hlavně řeknou jak to udělat příště, tento přístup mě osobně moc vyhovoval a právě za tento přístup děkuji, protože jsem potom zůstala pár dní po přichodu z porodnice úplně sama doma a věřte mi, že jsem se vůbec nebála a věděla co dělat :). Po přichodu nového primaře prim.Roztočila (prim.Šoukal již nepracuje ani na oddělení a myslím si, že je to moc dobře!) se vše podstatně zlepšilo a jihlavskou porodnici můžu jen vřele doporučit. Jen pro informaci, rodila jsem v polovině února 2006.
Peťulka a její krásný a zdravý synek Vítek

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 7+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.