Já jsem se také rozhodla rodit v Náchodě, i když jsem ze všech stran slyšela velkou chválu zejména na porodnici v Trutnově. Obě porodnice jsem měla stejně daleko, obě jsem navštívila a sháněla informace a nakonec jsem se přece jen rozhodla pro Náchod. I když interiér nebyl tak nový jako v Trutnově, přesvědčil mě přístup lékařů i sester. Naší Jitunce se na svět příliš nechtělo, tak než se dostala na svět, trvalo to přes 30 hodin a všechny sestřičky i lékaři co se "u nás" vystřídali byli velice příjemní a prosfesionální, přesto, že byly právě Vánoce. Nakonec se všechno úspěšně podařilo a Jitunka přišla 26.12.2002 ve 3:40 hodin zdravá na svět – 4140g, 51cm. Velice nám pomohla paní porodní asistentka (bohužel nevím její jméno) a pan primář Marek Středa. Také bych chtěla podotknout, že při porodu je personál přístupný potřebám rodičky, je možné rodit v různých polohách, dokonce na porodní stoličce.
Po porodu nám zase hodně pomohly dětské sestřičky, hlavně s kojením. Dnes je Jitunce už skoro devět měsíců a stále bez problémů kojím (a doufám, že budeme ještě dál). V průběhu jsem také využila "Náchodskou linku kojení", když jsem měla problémy se začínajícím zánětem. Díky jejich radám se všechno včas zažehnalo a s kojením jsme mohly pokračovat. Dnes po delším čase jsem s nadhledem zhodnotila, že i když můj porod neprobíhal tak, jak jsem si představovala, prostředí v Náchodě mi velmi vyhovovalo a pokud budem mít někdy v budoucnu další miminko (a to doufám, že budeme), vyberu si zase Náchod.
I proto mě velmi potěšilo, když jsem se v pátečních novinách dočetla, že porodnice v Náchodě získala certifikát "NEMOCNICE PŘÁTELSKÁ K DĚTEM", tj. BABY FRIENDLY HOSPITAL. Velice jí to přeju a myslím si, že si to její personál plně zaslouží. Vždyť toto ocenění mnoho porodnic v Česku nemá a Náchod není zas tak velké město….
Proto bych chtěla požádat server RODINA, aby zaktualizoval údaje o Náchodské porodnici, protože už jsou opravdu velmi zastaralé.
Předchozí