Ahoj Ifanko,
já jsem kdysi rodila v porodnici ÚPMD Podolí v Praze. Byla jsem takzvaná neriziková těhotná a neměla jsem žádnou zařízenou protekci. Ani těch obvyklých pět tisíc jsem nikomu před porodem do kapsy nešoupla( doufám, že si nemusíme nalhávat , že to tak v pražských porodnicích nechodí). Když jsem něco požadovala od porodních asistentek, bylo mi neustále sdělováno, že na mě nemají čas, že tam mají komplikované porody a že tam nejsem sama. Musím říci, že jsem vtom nebyla sama. Toto praktikovaly i u dalších takzvaných nerizikových rodiček.Celý porod si mě té "fyziologické těhotné" nikdo nevšiml. Došlo to tak daleko, že jsem si málem porodila dítě i bez nich. Na poslední chvíli si jedna takzvaná porodní asistentka všimla, že už asi rodím a zařvala na mě, že jsem jí to měla říci(před tím se dívala z celým lékařským týmem na televizi). Najednou začal velký úprk z Hekárny na porodní sál. Během tohoto úprku se mi porod zastavil a já jsem málem zkončila jako ta nefyziologická. Prožila jsem si úplně zbytečné utrpení. To utrpení mi způsibili zdravotníci a jejich přiblblé metody. Domnívám se, že pro nerizikové rodičky se v porodnicích a hlavně v pražských fakultních porodnicích, dělá hodně málo. Doufám, že moje dcery už budou rodit v porodním domě,a v něm dostanou takovou péči, jakou si i fyziologická rodička a její zdravé ditě zaslouží. Paní Štromerové přeju silné nervy a hodně spolupracujících rodičů, protože to nebude mít lehké.
Soňa
Předchozí