| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku K výživě novorozenců a kojenců

Ještě před 14 měsíci jsem si lámala hlavu s tím, jestli budu dobrá kojící matka a bála jsem se zákeřných zánětů a bolestí prsů. Během kojení se mi párkrát stalo, že se prso jakoby ucpalo a mléko nešlo ven. Tenkrát jsem hledala radu, ale nikde nic. Dokonce ani můj gynekolog mi neporadil a podle něj bylo prso v pořádku. Když mi bylo řečeno kamarádkou, že se mám zeptat dětské lékařky, tak už bylo po problému. Taky jsem z počátku kojení (v šestinedělí) probděla spoustu nocí, neboť moje mimi se stále budilo a plakalo. Po vyloučení základních možností jsme zjistili, že má pouze hlad. Nastalo u mě období snížení tvorby mléka. To je něco, co jsem se taky nikde a od nikoho nedozvěděla a dokonce ani moje kamarádka to nenašla v žádné knize. Možná špatně hledala, ale možná se o tom ani nepíše. Asi jsem byla důvtipná a vydržela jsem pár týdnů přikládat častěji a vyplatilo se. Nemusela jsem dokrmovat sunarem. ALE moje švagrová o tom také nevěděla a taky částečně z lenosti nasadila umělou výživu. Stejně i moje další kamarádka, která teprve skončila šestinedělí, měla málo mléka a tak nasadila sunar. A já se teda ptám. Proč se o tomto a jiných problémech nepíše?? Proč na tyto fakty neupozorňují sestřičky už v porodnici?? Nebo je snad naše porodnice vyjímkou??? Proč stále pediatři nutí maminky dávat dětem sunar, když to není nutné? Můj první syn je narozený předčasně a kdyby mi tenkrát někdo z doktorů řekl, že moje mléko je pro něj to nejlepší a že to nemám vzdávat, tak bych nepřišla o to nejcenější. Nikdo mi tenkrát neřekl, že se časem naučí sát, jen to musím stále zkoušet. Dneska vím, o co jsme přišla, protože svého druhého syna kojím a je to krásné. Přeji všem maminkám, aby mohly svoje miminka kojit co nejdéle a nevzdávaly to, i když jim pediatr bude doporučovat sunar, pokud to nebude nutné kvůli zdraví dítěte. J.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Před vložením příspěvku se musíte nejdříve přihlásit.
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Kosky