Věrko, já zase doporučuju nedat pouze na dojem z porodnice, ale taky se zeptat v místě rodících maminek jaký je v porodnici personál. Příbuzná rodila v porubské FN letos v lednu první mimčo a byla přístupem sester v některých případech šokovaná. Malá se narodila nedonošená a byla v inkubátoru a když se na ni šla podívat, tak měla dudlík (který jí sama nechtěla dávat kvůli kojení). Šla proto na zakouřenou sesternu a když se zeptala proč daly sestřičky její dceři dudlík, dostala pouze odpověď: "Přece aby nám tady neřvala!"... Navíc šla z porodnice jako nekojící, sestry jí neuměly poradit, netušily nic o správném přikládání k prsu atd. Možná to byla výjimka, ale ona dnes lituje, že nejela na Fifejdy. Do FN to měla ale mnohem blíž.
Já jsem rodila ve "staré" porodnici v Opavě i když mi několik lidí doporučovalo FN v Porubě "protože je přece nová a hezká" a jsem moc ráda. Těch pár dní se starší vybavení (skromné, leč čisté!) dalo bez problémů přežít a doktoři, kteří vše rozumně vysvětlili a nekonečně laskavé sestřičky, které se smály i ve 3 ráno, všechno vynahradili a já na svůj pobyt v porodnici vzpomínám jenom v dobrém.
Předchozí