| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Nemocnice s poliklinikami

Rodila jsem v této porodnici na konci března 2006 své první dítě. Vybrala jsem si ji prostě proto, že ji mám nejblíž, jinak bych asi raději rodila v Praze, ale nechtěla jsem riskovat porod v dopravní zácpě :-). Byla jsem na prohlídce porodních prostor a po ní jsem se definitivně rozhodla pro. Chodila jsem do porodnice od 36. týdne na poradnu, takže jsem poznala většinu PA při monitoru i některé lékaře a už jsem tam trochu zdomácněla. Když jsem začala konečně rodit, do porodnice jsme přijeli asi v 7 hod a dcera se narodila až večer, takže porod byl hodně dlouhý a těžký (alespoň z mého pohledu :-))). Porodní sály jsou tam dva pěkné, s TV, sprchou, WC a jeden má i vanu, ten byl bohužel obsazený. Rodila jsem na tom druhém.
Při příjmu po CTG následoval klystýr a holení víceméně automaticky, ale kdybych se ozvala, že nechci, určitě by mě nenutili. Doprovod k porodu se hodí, PA je většinou na chodbě u stolku nebo u CTG, takže když něco potřebujete, doprovod tam vyběhne. Personál (vystřídaly se u mě dvě směny) byl bez výjimky příjemný a profesionální, a když na mě byli trochu přísnější, bylo to v tu chvíli potřeba, abych třeba křičením v kontrakci neubírala kyslík miminku. Jen doporučuji nebát se říct si o cokoliv, třeba o vysvětlení, jak si ulevit na pomůckách, jak dýchat... PA jsou ochotné, ale třeba si ani nemusí všimnout, že něco nevíte. Taky byla skvělá paní doktorka, která mě nakonec rodila, že mi zajistila epi v době, kdy už bych ho normálně nedostala, ale správně usoudila, že to ještě potrvá a že se bude hodit (a díky i anesteziologovi, který mi ho skvěle píchl a ještě to byl moc příjemný pán). Samotný porod byl normálně vleže s nohama nahoře, sestřička mi jemně tlačila na břicho a paní doktorka mě hecovala do tlačení. Jiná poloha myslím po dohodě není problém, já původně chtěla na stoličce, ale byla jsem nakonec ráda, že můžu ležet (vleže se mi tlačilo dobře). Když se dcerka narodila, odnesli jí na umytí a měření, ale za chvilku jsem jí měla zpět a asi hodinu byla u mě. Ale řekněte si o přiložení k prsu, samotné to jde těžko (já se nemohla ani hnout únavou). Pak si pro dítě přijde dětská sestra a standardně ji přinese po 6ti hod už na pokoj, já jí požádala, ať mi ji přinesou na přiložení, hned až mě převezou. 2 hod po porodu mě převezli na šestinedělí, bohužel nebyl volný nadstandard (o ten si řekněte už při příjmu na sál!), normální pokoje jsou po třech. Mezi dvěma pokoji je místnůstka s přebalovákem, váhou a vaničkou. Standardně se vstává 6 hodin po porodu, ženská sestra vás doprovodí do sprchy. Sprchy a WC na chodbě, to jediné se mi OPRAVDU nelíbilo, zvlášť olezlé igelitové závěsy ve sprchách a neurčitý drobný hmyz běhající po kachlíkách tamtéž. Jídlo standardní nemocniční. Ženské i dětské sestry byly dobré, ty až na jednu výjimku. Ovšem ta výjimka stála za to - už ne moc mladá, světle hnědé ulízlé mikádo, a působila dojmem, že ji obtěžuje cokoliv a vyhledávala každou příležitost, aby mohla někoho kárat. Ale trocha asertivity udělá své, hlavně se člověk nesmí dát rozhodit. Ostatní sestřičky byly opravdu fajn a v pohodě. Návštěvy jsou kromě nadstandardu od 10-20 hod na chodbě, což při trojlůžácích oceňuji, necourají procesí po pokojích. Pro miminko dostanete 5 plen na den, oblečení (košilku a dupačky – bohatě to stačí) a k dispozici je základní kosmetika, pro sebe dostanete jen vložky na začátek, jinak si všechno vezměte s sebou (další vložky, síťované kalhotky, noční košile, látkové pleny do postýlky…).
Shrnuto: slušné a solidní jednání i prostředí a milý personál.
Závěrem bych ráda poděkovala lékařům, kteří se o mě starali a hlavně celému osazenstvu porodního oddělení, už jsem se tam nezastavila osobně (porod byl ještě příliš živý zážitek :-))).

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.