I když jsem po přečtení příspěvků měla z porodu v Bohunicích trochu obavy, šla jsem to tam vyzkoušet. A upřímně musím říct, že jsem si tam nemohla na nic stěžovat. Můj porod byl vyvolaný a proběhl docela v pohodě a hlavně bez komplikací. Setkala jsem se tam jen s příjemnými lidmi - a to jak na porodním oddělení, tak i na oddělení šestinedělí. Můj porod vedla paní Eva Farmačková, s níž jsem byla velmi spokojená a chtěla bych jí poděkovat za pohodový přístup. Také ostatní porodní asistentky a doktoři, se kterými jsem se na porodním oddělení setkala během docházení na monitor před porodem, byli vždy velmi příjemní a ochotní.
Větší obavy jsem měla z oddělení šestinedělí, na které si většina maminek vždy stěžovala - zejména na dětské sestry. Buď se to tam tedy trochu změnilo anebo jsem prostě měla jen štěstí na lidi (ale během mého pobytu se tam vystřídaly asi 4 dětské sestry a všechny byly v pohodě). Byla jsem v šestém patře a s ženskými i dětskými sestrami i doktory jsem byla spokojená.
Maminky si v příspěvcích stěžovaly hlavně na nucení do dokrmování miminek, ale za celou dobu mi nikdo neřekl, abych svého syna dokrmovala. Jen jednou jsem o tom mluvila s dětskou sestrou, to když můj syn brečel celou noc hladem, protože se mi ještě netvořilo dostatečně mléko. Sestra se mě ptala jestli si nechci přijít pro dokrm, že má malý hlad - ale hned dodala, že je to ale jen moje věc, jak se rozhodnu.
Opravdu mám na svůj porod v Bohunicích docela pěkné vzpomínky a příště se tam určitě vrátím.
Také bych stejně jako moje předchůdkyně chtěla poděkovat i paní Blance Čermákové z agentury Větrník. Předporodní lekce jsem tam navštěvovala velice ráda, hodně mi to dalo a ráda se tam budu vracet i nyní po porodu.
Předchozí