Přeji Vám hezký den. Ve čtvrtek večer byl na ČT1 dokument o umělém oplodnění. To by jeden nevěřil, co lze dneska provést. A jak tam bylo řečeno, s asistovanou reprodukcí se bude asi setkávat čím dál tím větší procento lidí.
Na chvilku v tom dokumentu byly i záběry z "českého" porodu. Z toho mi jde hlava kolem. Ta rodička měla nohy v držácích doslova až u hlavy. To postrádá jakoukoiv logiku. Já věřím, že pro porodníka to je velice pohodlné. Ale jednoduše řečeno: Já si nedovedu představit, že bych v této pozici tlačil stolici (moc mi to promiňte, ale můj selský rozum nenapadlo jiné přirovnání). To jde určitě hůře, než jak jsme zvyklí. Není příjemnější si dřepnout, opřít se o manžela a dítko vypadne skoro samo?
A teď by mě zajímalo, kdyby jste tomu doktorovi jednoduše řekli, že podle jeho gusta rodit nebudete a hotovka. Co s vámí udělá?
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.