Hmmm, Jano, opravdu pořád nechápu, jaký konkrétní smysl tahle informace, tak jak byla podaná, má. Při spontánním porodu může lékař zabít díěte, proto honem všechny budeme rodit císařem, abychom se tomu vyhnuly - a až tiskem proletí zpráva, že během císaře lékař přeříznul pupečník a dítě vykrvácelo (ano, i to je popisováno v lékařských učebnicích, takže to asi bude sice výjimečné, ale přesto častější, než co se stalo teď) nebudeme pro jistotu rodit vůbec? (To rozhodně nemyslím na tebe, míním to obecně.) Ale hlavně tahle zpráva mi připadá ne jako že by měla informovat, potom se skutečnost dá napsat i citlivěji, třeba jako jsi ji napsala ty. "Dítěti se při porodu utrhla hlava" - to je zpráva, která má šokovat, jakékoli další informace tam jsou až druhotné. Tím se nechci zastávat lékařů, pokud došlo k pochybení v prenatální péči nebo při vedení porodu, určitě by za to měli být zodpovědní. Asi jsem včera zbytečně vyletěla, jsem poslední dobou na podobné informace až přecitlivělá a to, že sem Jana (se dvěma syny) tu zprávu přetiskla, mi vzhledem k tématu diskuze, ke které ji přidružila, připadalo poněkud nepatřičné. Ale to je věc názoru, že.
S.
Předchozí