Mám z Podolí podobné zážitky. Také mi slibovali porod v jiné poloze než vleže na zádech. V poslední chvíli(kdy se už neubráníte!!!) mě vmanévrovali do polohy na zádech (přál si to doktor!!!) s nohama ve třmenech. Jelikož jsem si to nepřála, tak jsem se psychicky během porodu zhroutila a začala jsem mít problémy s vytlačováním dítěte. V ÚPMD Podolí jsou hodně mladé, nezkušené a doktorům poddajné sestřičky (ženská ještě nerodivší telátka). Většinou udělají to, co jim starší autorita ( doktor,vrchní,staniční) přikáže. A lékař prostřednictvím ženských sester manipuluje s rodičkou tak, aby vedl porod podle zastaralých postupů a vyhověl svému pohodlí. Vůbec jim nedochází, že tím ženám i dětem strašně ubližují. Jsou opravdu přesvědčeni, že pro vás dělají to nejlepší. Většina doktorů v Podolí neni nakloněna přirozeným porodům. Rodičku, která chce rodit v jiné poloze než vleže na zádech, berou jako nutné zlo a doktoři nechtějí u těchto porodů asistovat. Někteří dokroři z Podolí přirozený porod ještě v životě neviděli, tak se nedivme, že většina žen skončí v nebezpečné, doktorské poloze vleže na zádech.
Jana
Předchozí