První porod neprobíhal v Krči a tak jsem nevěděla, co můžu očekávat. Na vybavení mi nezáleželo, hlavně aby všechno proběhlo v pořádku - porod celkem dobrý (chválím MUDr. Březinovouú, všichni pomáhali, radili, velká ochota. Zato na šestinědělí - takových pravidel! Přikládat dítě po třech hodinách (malý první den ublinkával plod. vodu a pít prostě nechtěl - hned jsem dostala vynadáno, že se nesnažim), navíc další dny jsem chtěla přikládat častěji, vážit před a po kojení přebalené dítě - v noci, kdy malý po krmení konečně na chvíli usnul, jsem ho musela vzbudit svlíkáním a pokládáním na váhu, navíc tím budit i spící mami a mimi a pak zase oni budili nás. Navíc koupání, kdy dítě musíte držet v jedné ruce mi přijde stresující jak pro dítě, tak i pro matku a jsem přesvědčena, že učit se takhle koupat je absolutně zbytečné, žádná mami takhle doma koupat nebude :o( První dítě jsem kojila devět měsíců a najednou jsem se dozvěděla, že všechno dělám špatně, špatně ležím, špatně přikládám a takhle, že se mi kojit nepodaří... Každá sestra která přišla na pokoj, musela mít k některé z nás komentář. Samozřejmě ne všechny a věřím, že sestry své rady mysleli dobře, ale já si připadala, že snad ani nejsem dospělá a musím se na všechno dovolit. Ale nebojte - porod bude dobrý a kojit vás naučí!
Předchozí