Myslim, ze ste to vystihli presne!
Kym sa predsa s clovekom nedeje nic patologicke (tym mam na mysli aj rodiacu zenu a rodiace sa babatko), tak lekar nie je potrebny - nanajvys na preventivne vysetrenie. Ked sa nieco patologicke zacne diat, tak ma lekar zacat konat - ved studoval prave rozne patologie a sposoby ako ich riesit.
Ten argument porodnikov, ze by nechceli riesit patologie, ktore vznikli mimo ich oddelenia mi prisiel dost "smiesny" - to ako keby mi lekar, za ktorym by som prisla s polamanou nohou zacal tvrdit, ze ma nemoze osetrit, lebo nevidel za akych okolnosti a akym sposobom som si tu nohu polamala... :-)))
Preco prave medzi porodnikmi je tolko "nechapavych" jedincov, ktori nerozumeju/nechcu rozumiet, ze lekari su na to, aby rozpoznali a riesili problemy a nie na to aby zasahovali do prirodzenych zdravych procesov v ludskom tele?
Je sice pravdou, ze porod je takym prirodzenym procesom, ktory zo sebou nesie urcite rizika, ale to neznamena, ze pre istotu sa budem na kazdy porod pozerat ako na zdroj problemov, rizik a patologie...
Myslim, ze je zrejme, ze "pacient", ktoremu bude lekar stale zdoraznovat, co vsetko zle ho moze postretnut a preventivne ho bude liecit, bude na tom s velkou pravdepodobnostou psychicky tak zle, ze sa mu aj nieco prihodi...
Buhuzial rodicky v tomto tahaju za kratsi koniec!
Prajem vela zdravia a pevnej vole!!!
Předchozí