| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k článku Argumenty proti porodním domům

I já bych ráda připojila svoji reakci k článku. Přístupem lékařů jsem čím dál rozhořčenější. Těsně po porodu jsem napsala vpodstatě nadšenou reakci na péči v porodnici u Apolináře. Až časem mi začalo docházet, že jejich lidský přístup byl sice na jedničku, ale samotný průběh porodu s velkým otazníkem. Začala jsem shánět informace, abych zjistila, co se vlastně dělo, p. Štromerové jsem se v poradně tady na Rodině ptala, co je to vlastně abnormální rotace miminka... Téměř po roce, který uplynul od porodu, mám pocity zcela jiné než měsíc poté. Rozčiluje mě, jak se lékaři ohánějí tím, že by v porodním domě nešly řešit komplikace a dopadaly by na záda jim. Jaký byl můj případ? Rodila jsem na tzv. špičkové klinice v Praze u Apolináře. O půlnoci z 17. na 18. jsem dorazila do porodnice s krvácením, až do rána jsem tam ležela na čekatelském pokoji, udělali mi ultrazvuk a propustili mě domů. Lékař do zprávy nenapsal nic neobvyklého - už vůbec ne nic o jiné než běžné poloze miminka. 19. ráno jsem dorazila do porodnice otevřená na 7 cm, ošetřovala mě velmi mladá, mírně nejistě vyhlížející, ale sympatická, milá, ohleduplná lékařka. Ač "předpovídala" narození kolem 11.00, Kryštof se narodil až po 15.hodině, poté, co si lékařka zavolala na konzultaci pana docenta, který se ptal, co že to nejde... Poté, co mě vyšetřil, začali kolem všichni lítat a docent prohlásil: "Na tři ať je venku..." Takže mi hupsnul na břicho, kolem bylo spousta lidí, syna mi na břicho nepoložili, hned ho odnesli kontrolovat. Během celého porodu se mnou asistentky různě "manévrovaly" se slovy: "Zkuste to takhle, aby se miminko lépe stáčelo..." - ale vpodstatě jsem stále ležela. Moje matka, která byla u porodu, slyšela, jak se docent lékařky po porodu mírně ironicky ptá: "Kolegyně, opravdu už jste asistovala?" Paní doktorka prostě onu abnormální rotaci nepoznala. Může mi někdo říci, oč horší by byl můj porod v porodním domě s porodní asistentkou? Hrozně ráda bych o tom s lékaři diskutovala. Myslím, že by takový diskusní sál plný maminek s podobnými zkušenostmi byl zajímavým "show". Lékaři by na nás ovšem vysypali množství latinských názvů. Já bych se ptala: Oč horší by byl můj porod se zkušenou asistentkou než byl se "zaučující se", nejistou paní doktorkou, byť se konal v porodnici a práci za ni "opravil" dotyčný pan docent?!

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.