Přidat názor k porodnici Nemocnice
Věděly jste to?
Obracím se na mámy, které nerodily rychle a které do porodnice nepřijely již dostatečně otevřené.
Chtěla jsem se zeptat, zda jste věděly, že po příjezdu do porodnice budete muset zůstat na pokojích bez otců? Chtěla jsem 1. dobu porodní trávit s manželem, ale sestra jej poslala domů, že se ještě nic neděje. Docela nás to zaskočilo. S tím jsme nepočítali. Manžel ke mne mohl, až v době povolených návštěv a pak až když jsem byla na sále a tlačila.
Když jsme si zjišťovali, zda je v této porodnici možnost otce u porodu, bylo nám sděleno ANO. To, že se jedná až o 2. dobu porodní, nám ale nikdo neřekl. Řekli, že jen nemůže být u císařského řezu. Také mi možnost mít otce u porodu potvrdila kamarádka, ale ta rodila opravdu rychle.
Vůbec nás nenapadlo, že otec nemůže být u celého porodu.Ve všech časopisech, které jsme si před porodem pročítali, bylo popisováno, jak taťkové pomáhají právě v 1. době porodní.
Také mi bylo nepříjemné, že jsem své porodní bolesti musela prožívat před další spolubydlíci. Nejhorší ale byla doba návštěv. Hekala jsem na pokoji před návštěvou té druhé mámy. Cítila jsem se tak trapně. Druhou půlku jsem se už raději zavřela na WC a hekala tam. A přitom vždy když jsem šla dolů na porodní sál, byly všechny 3 sály i hekárna prázdné. Myslím si, že by žena při porodu měla mít nárok na soukromí.
Příště si zjistíme, kde budu moci být s manželem.
Předchozí