Tedy tomu také nerozumím... proč se TO nedělá? Dělá se to paní doktorko, dělá a (jak pravil jeden klasik) kdo popírá, že to kdy dělal, dělá to stále.... A co si budeme zastírat - pokud budeme od partnera odloučeny na dlouhou dobu (pobyt v lázních, studijní stáž a pod.), tak k tomu může snadno dojít i u lidí dospělých a žijících v citově vyrovnaném a sexuálně uspokojivém vztahu...
My jsme se při vysvětlování dostali až na to, že dotyky mezi nožičkama jsou moc příjemné, ale patří k nim hygiena a soukromí (cca ve 4 letech, když jsme u dcerky zaznamenali sebeukájení, které ovšem ze zvyku začínala používat i např. z nudy při čekání na vlak :-))) .
A pokud se mne dcera ptala - když byla už větší - na milování, měla jsem na co navázat. Ty příjemné dotyky jsou přeci ještě příjemnější, když je dělá někdo hodně, ale opravdu hodně blízký, kdo tě moc má rád a ty máš ráda jeho. Takové věci už dívka v cca 12 - 13 letech dovede pochopit. Samozřejmě jsme to rozvinuli, popovídli si o dalších věcech, ale kdybych s ní ve 4 letech nejednala otevřeně, tak se v těch 12 třeba na věci mnohem důležitější nezeptala... A nemyslete si, že dítěti jen tak snadno odvedete pozornost a ONO SI TOHO NEVŠIMNE. Já si pamatuji z raného dětství, jak moji maminku pohoršily moje experimenty s proudem vody ze sprchy.... A její snaha odvést pozornost byla i mně tak, ale TAK nápadná, že jsem od toho okamžiku věděla, že tyto příjemné věci musím dělat tak, aby je neviděla :o)))
Simča
PS. ŠMANKOTE, třeba jsem se také dopustila sexuálního zneužívání - my jsme holky po vykoupání pusinkovali okolo pupíčku..... No ještě, že nemám syna, aby mně někdo nenařkl z orálu ... :o)))) Ale manžel vy se nad tím měl zamyslet, nebo se jít raději zrovna udat....
Když jde naše "malá" (8 let) ze sprchy v osušce, tak i dnes jí nekdy ze psiny táta strhne osušku, dá jí na bříško či záda rty a foukne, což vydá zvuk jako "větry" a na kůži to lechtá. Holka se tomu řehtá a řekla bych, že si zneužívaná tedy vůbec nepřipadá....
Předchozí