Přidat odpověď
Ahoj Vanesso,
nejdriv jsem tve otazky nepochopila, musela jsem si to precist jeste jednou:-)
Uz Ti trochu odpovedela Anna, ze cloveka do Afriky vestinou zavane osud (nebo laska:-)jako v mem pripade)- bud tam jde clovek pomahat, nebo si zkratka vezme cizince(-ku). Ze by si nekdo rekl - tak ja jdu zit do Afriky, tak to asi ne...
Pises, ze v diskuzich Evropy a Ameriky "Tam se řeší zábavné parky, nejlepší školy, kina, pořady, bazény..." Myslim, ze casto ve vyspelych zemich zijeme v jakesi bubline, jaksi zapominame, ze 150 milionu deti na svete trpi hladomorem, apod. Ja kazdy den dekuji Bohu, ze mi ta voda tece alespon 2 hod. denne, protoze hodne na svete tu vodu nemaji vubec a musi pro ni chodit kilometry...Ale ja zase mam na zivot jiny pohled, nebot jsem muslimka. Ale o islamu se tady nechci rozepisovat, do teto diskuze to nepatri.
Vanesso, ptas se, jak tady zijeme... Uz dole jsem v jednom prispevku psala, ze jsem tady stastnejsi nez v Evrope - predtim jsme s manzelem zili ve Spanelsku, meli jsme drahy byt v pronajmu, majitel nas chtel pro nic za nic vyhodit, nemela jsem internet a plno dalsich veci, ktere mi vadily...Ja jsem hodne domacky typ a jak jsem doma v pohode, jsem vsude v pohode. Kdybych ti ukazala fotky naseho bytu, neverila bys, ze jsou z Afriky:-)Muzu ti rict, ze moje mamka se strasne bala, ze jedu do Alzirska ale uz si uvedomila, ze jsem tady mnohem klidnejsi a v pohode. Manzel mi uz dlouho pred svatbou rekl, ze hodla v alzirsku zit, takze rozhodne to nebyl styl "Bez dcerky neodejdu", vedela jsem o tom hned.
Takze materialne jsem tady spokojena diky Bohu, spise mi vadi ta mentalita lidi, je opravdu tezke si na to zvyknout...
Předchozí