Když jsem čekala prvního syna (2003), docela jsem chtěla rodit v TP (jsem Tepličanda), i když reference nic moc. Chodila jsem tam tedy na UZ během těhotenství, zúčastnila jsem se předporodního kurzu. Dojmy z UZ nebyly povzbudivé - jednou jsem se setkala s dr. Krausem, který se ani nenamáhal mě pozdravit (stejně se choval i teď, když jsem podruhé těhotná), podruhé s dr. Mullerovou. Ta sice působila poměrně sympaticky, ale celou dobu vyšetření se se sestrou bavila o nějakých soukromých věcech, já jako bych tam nebyla.
Dojem z předporodního kurzu - sympatické PA, ale nelíbilo se mi, že pokud rodí najednou více žen, nemůže být tatínek u porodu přítomen v 1.době porodní (hekárna je společná).Proto jsem se rozhodla pro porodnici v Ústí.O tom, že rozhodnutí bylo správné, jsem se přesvědčila v 36.tt, kdy jsem začala mít velmi časté nepravidelné kontrakce. Můj gynekolog mě poslal pro jistotu na CTG. Výslovně řekl, ať jdu do teplické nemocnice, i když rodit chci v UL, že je to jen pro jistotu. Já jako vyplašená prvorodička mající strach, že porodí předčasně, jsem poslechla. Službu měl zrovna dr.Černý, který mě velmi nevybíravě "sprdnul", proč lezu do TP, když chci rodit jinde. Byl pěkně jedovatý, čímž mi tedy na psych. pohodě nepřidal. A řekl, že výsledek CTG je na jasnou hospitalizaci, ať tedy jedu do Ústí. Tam byli velmi příjemní, zopakovali CTG, přidali UZ a vnitřní vyšetření a konstatovali, že jsou to jen poslíčky,a že mimi je už dost velké, aby se mohlo narodit třeba hned.Takže ať se šetřím a jedu v klidu domů. Velmi mě uklidnili, a světe div se, poslíčky trvající v kuse už třetí den, přestaly ještě cestou domů. Prostě jsem jen potřebovala zbavit strachu z hospitalizace a předčasného porodu. Syn se pak narodil v UL pár dní před termínem, tatínek v 1.době porodní byl přítomen a byl velmi potřebný. Takže porodu v UL nelituji, ba právě naopak, letos si to zopakuji.
Abych tedy shrnula dojem z porodnice v TP - snaživé a milé PA, lékaři možná odborníci (i když mě by zbytečně hospitalizovali), ale bez trochy slušného přístupu k pacientům.
Katka
Předchozí