Já mám s brodskou porodnicí také negativní zkušenost. Porod byl zdlouhavý a velmi bolestivý, přístup personálu rozdílný. Jedna porodní asistentka a mladší lékař byli skvělí, snažili se mě utěšovat a uklidňovat. Druhá porodní asistentka skoro nemluvila, tvářila se nevlídně- prostě jsem byla hysterka, která řve. Starší lékařka- příjmení začínalo na M, byla rovněž velmi odměřená, dokonce mi řekla, že jsem si "zastavila porod" a že bych se měla "uklidnit a uvolnit". Jako lékařka vím, že si nelze vůlí ovlivnit porod, nicméně byla jsem v takovém stavu, že mě to rozbrečelo. Po odchodu lékařky mě porodní asistentka (ta příjemná) uklidnila. Když jsem chtěla epidurální anestézii, nebyli dostupní anesteziologové. O císařském řezu mluvila lékařka několikrát, nakonec k němu přistoupila, to už jsem ale 2 hodiny tlačila do pordních cest. Samotný průběh operace byl perfektní.Druhý den po operaci jsem se měla osprchovat, ale nemohla jsem se zvednout z postele, přítomná sestra mi nepomohla, jen řekla "to zvládnete, však už jste fit". No, nakonec jsem to zvládla. Na oddělení nikdo z personálu nepřevlékal postele, pouze přinesli čisté prádlo, takže já s ránou v břiše jsem čekala, až přijde manžel. Též špinavé prádlo jsme museli sami nosit do "Čistící místnosti", kde byly pytle se špínou, čistící nástroje uklízeček, apod. A potom máte jít kojit dítě - tohle mi vážně velmi vadilo. Ještě jednu poznámku k císaři- i z vyprávění jiných maminek mám pocit, že v Brodě se někdy příliš vyčkává.
Předchozí