Přidat odpověď
Romano, já se v poznání nových věcech nebráním. Je třeba si danou věc, o které se diskuze rozvíjí, nejprve prostudovat a pak si teprve člověk může utvořit vlastní názor. Já Korán nikdy nečetla a jen jako laik z něj znám pouze základní věci. Bibli mám prostudovanou, jak Starý tak Nový zákon a určitě bych se své víry nevzdala i když v určitých věcech bohužel taky nemůžu s výkladem souhlasit.
Asi za měsíc letíme k našim domů. Už se strašně těším. Já s řečí problémy neměla, když jsem se odstěhovala, měla jsem státnice z AJ a jak jsem se již dříve zmínila, pracovala jsem v americké firmě, kde jsem fungovala převážně jako tlumočnice téměř nonstop. Německy se domluvím taky bez problémů a to díky mému bývalému příteli, který tam studoval, když já byla ještě na střední škole a přes každé prázdniny jsem měla přes něj vyřízenou práci v Illmenau jako číšnice, abychom byli spolu. To mě dalo taky hodně. Rusky jsme se učili povinně na základce i na střední a teď drtím fráninu. Nicméně, arabština se mi zda hodně těžká. A smekám před Alžirankou a i tebou.
Tady ve státech nepracuji. Jsem spíše rodinný typ a manželovi to vyhovuje. Mám své děti, které miluji nadevše a samozřejmě i jeho:-) Mám radost i z takových drobností, jako když mu uvařím něco dobrého a on u toho mlaská, až se mu dělají boule za ušima:-) Jediné, co dělám kromě domácnosti a frániny je to, že mu pomáhám ze smlouvami a překlady a chodí ke mně na doučování někteří amíci, kteří se chtějí naučit německy, což je tady spíše vyjímka, protože oni jsou obyčejně zlenivělí:-))) Ale né všichni.
Tak se mějte moc hezky a já určitě brzy nakouknu:-)))
Předchozí