| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj a assalam alajkum nevim jestli nedoslo k nedorozumeni psala jsem ze mluvim libyjskou arabstinou hamdulella,a potom popisovala pro priklad mensi nektere staty jak se odlisuji a pochopitelne egyptane maji svuj dialekt a sudi take,tak jako alzirane ale prava arabstina beze zmen je v koranu,masaalla,koran je slovo od Allah podano v basnich a metaforach ktere se pouzivali v drivejsi dobe,jeho vyklad tafsir je velice slozity a k tomu mame ulama nejucenejsi a nejstudovanejsi ze vsech kteri rozebiraji vse do detajlu aby vedeli jak je to mysleno,takze ja si prectu arabsky koran potom cesky s vykladem a kdyz clovek neco cte casteji tak se mu urcite pasaze vryji do pameti,kdyz posloucham kazety koranu rozumim minimalne ale hamdulella uz si nektere ty pasaze z nejposlouchanejsich sur pamatuji a proto rikam ze koran je nadherne poslouchat arabsky.nerada bych aby si nekdo myslel neco jineho jestli jsem to napsala nesrozumitelne tak se omlouvam.treba sura Mariam nebo Jusef jsou velice dojemne,cetla jsem ty pribehy a nektere slovicka rozumim,opravdu nadherne masaalla.mam moc moc moc co se ucit hamdulella,znam zeny cesky ktere dokazi prekladat co rikaji sejchove v televizi masaallaalejberek. ucila jsem se se synem kdyz chodil do libijske skoli takze od prvni tridy psani a cteni arabskych pismenek az skoro do treti,a ted uz je to na me slozite moc takze pomaha manzel hamdulella.take jsme se ucily v prazske mesite cist koran a trochu psat ale spis jsem samouk,mluvim s lidmy a kdyz nerozumim zeptam se a oni mi to vysvetli.moc obdivuji Vanesu jak se naucila tolik jazyku dohromady ja bych to asi pletla,take jsem v domacnosti hamdulella a nedovedu si predstavit ze bych jeste nekam chodila do prace protoze stale nejak nestiham,jsou zde zeny ktere chteji pracovat a pracuji ale ja nemusim hamdulella radeji jsem s rodinou doma hamdulella,mam auto hamdullela a tak si zajedu nakoupit co potrebuji vetsinou vyrazim jeste se svagrovou nebo jezdim na nasi mazra ,,sady nebo polnost,,s detmi kde si hrajou venku.hamdulella nic mi nechybi ba naopak jsem spokojenejsi.mam dva syny prvni se jmenuje Jusef je mu uz 10 masaalla a druhy Ibrahim budou mu 3roky masaalla.moc vas zdravim mejte se hezky uz mame pekne teplo masaalla 42stupnu a jak u vas v Alziru?

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.