| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat názor k porodnici Fakult.Thomayerova nemocnice s pol.

Ahoj holky!

V této porodnici jsem na konci září loňského roku byla u porodu své švagrové.
Přijely jsme asi v půl osmé, přes bolesti trvající asi 8 hodin, poslední tři hodiny asi po 5 minutách, byla otevřená jen na 2 cm. Vzali jí na přípravu, mě pustili dovnitř asi v půl desáté. Byly jsme v boxu samy, mohla jsem jí doprovázet do sprchy, tam chodila dost často. Protože je silné postavy a monitor přes bříško moc nesnímal, dostala vaginální sondu připevněnou na hlavičku miminka. Tím museli samozřejmě protrhnou vodu, konstatovali, že je dost zkalená. I se sondou mohla do sprchy nebo sedět na míči. Ležet musela jen při monitorování. Špatné bylo to, že pás na měření kontrakcí byl dost uvolněný a tudíž to stále vypadalo, jako by měla bolesti minimální a por. asistentky i doktorka spíš hleděly na grafy a nevěřily jí, že má opravdu velké bolesti. Zkusila jsem jí při masáži zad lehce přitlačit snímač na bříško, a v tu chvíli čárečky na grafu pěkně vylítly až ke 140. Opravdu jsem netlačila silou, nicméně když si toho asistentka všimla, dostala jsem vynadáno. Švagrová měla přísný zákaz pití, takže jsem jí dávala po troškách pít tajně. Po půlnoci, když se stále neotvírala a byla už unavená, jí napíchli dolsin a kapačku na urychlení. téměř nekapala a tudíž neúčinkovala. V půl jedné přišla paní doktorka, zkonstatovala, že se nic neděje, odpojila kapačku a oznámila nám, že porod bude pokračovat ráno, ať se snaží spát. Švagrová se poctivě snažila ležet a spát, ale moc jí to nešlo. Asi za půl hodiny jsem slyšela jak z polospánku rozdýchává bolesti, řekla mi, že už rodí, tak jsem došla pro sestřičku, ta ihned vzbudila doktorku a ta mohla jen konstatovat, že je to opravdu porod. Hned začala tlačit a během 10 minut byl malej na světě!
Musím říct, že i když sama dítě mám a skoro rok jsem studovala porodnickou školu, tak jsem brečela jak krokodýl...Nástřih jí udělaly, i když myslím, že to nebylo nutné. Doktorka se zmínila, že je to jen kousíček, no, nevím, nedívala jsem se, ale když odnesly miminko "ohřát", tak jí šila ta nejmladší asistentka asi hodinu a půl. Švagrová jí málem z lůžka utekla, jak jí to bolelo.(po delší době už můžu říct, že po porodu mohla sedět naprosto v pohodě, ale teď má problémy jak se záchodem, tak s bolestmi při sezení). Miminko muselo být při šití pryč, prý aby mu matka neublížila, když nadskakovala bolestí! Můj názor je ten, že když by její pozornost byla rozptýlená miminke, tak by jí to tak nebolelo. Z vlastní zkušenosti. Rodila jsem před skoro 9 lety na Bulovce a dceru nechaly u mě a šití jsem vůbec necítila... To jsou tedy mé dojmy z Krče, já osobně bych tam asi rodit nechtěla, vybrala bych si zase Bulovku, i když je možné, že se tam hodně změnilo. Nám se však zatím nevede :-(, tak mám ještě dost času...
Přeju všem zdravá miminka a bezbolestný porod.
Ahoj Jana

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: NeregistrovanýRegistrovaný
Jméno: (třeba :Lenka Nová, tři dospívající dcery)

E-mail (nepovinné)

Upozornění: u příspěvků neregistrovaných uživatelů jsou zveřejňovány IP adresy. Vaše IP adresa je 10.80.2.253
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.