Porodnice je to moc hezká,malá a působí pozitívně.Takové domácí prostředí..žádná továrna na děti.. Proto jsem si ji vybrala. s personálem jsem byla maximálně spokojená a i jsem měla u porodu paní doktorku (MUDr.Pekařová) se kterou jsem se setkala na povinném monitoringu a zdála se mi velice sympatická a vstřícná.
Chtěla jsem za každou cenu rodit na nadstandartním pokoji s vanou a dalšími alternativními pomůckami..Měla jsem sepsaný porodní plán s mými představami o mém porodu.Nic z toho nevyšlo. Ani to, že jsem nechtěla být nastřižena (bez předchozího upozornění nebo diskuze, nechtěla jsem oxitocin ani tišící látky. Nástřihu jsem se neubránila a na vypuzení placenty se nečekalo ani minutu-(natož půl hodiny) okamžitě mi píchli oxitocin, jenže jsem placentu vypudila sama na jedno nadechnutí! Takže injekce byla naprosto zbytečná-nestačila ani zapůsobit..Nechtěla jsem aby se pospíchalo s přestřižením pupeční šńůry, ale ani to se mi nesplnilo. Malá byla odstřižena okamžitě a odnesena na umytí. Žádné položení na má prsa se nekonalo, nemohla jsem si ji ani prohlédnout.. Dostala jsem ji sice za 10minut, ale už byla zabalená jako vánočka, takže jsem vůbec neviděla jak vlastně vypadá, jaký má ručičky...atd.
Štěstí, že můj porod trval jen 10min a tak jsem se snažila na tyto detaily zapomenout a být ráda, že jsem se na tom sále netrápila x-hodin a že je Laura zdravá a krásná. Všechny setřičky se chovali moc hezky a vstřícně, pokojíky tam mají taky moc pěkné. Vyplatí se si vzít nadstandart..
Předchozí