Sylvie, já se nesnažím dělat ze sebe lepší, já se snažím hledat hranice, kam až člověk může zasahovat, aniž by porušil hranice lidskosti. Přemýšlej se mnou. Podle mne byl radikální rozdíl v tom provést opatření proti již vědomému těhotenství a provést opatření proti teoreticky možnému těhotenství, proto jsem schvalovala pilulku po. Proč už ji neschvaluji?Těhotenství dvě hodiny po styku detekovatelné není, a proto tam jsem ještě připouštěla poslední možnost volby.( Znovu opakuji, že jsem od začátku psala okamžitě po styku a ne po třech dnech.) Ale uvědomila jsem si to, že diagnostické metody postupují kupředu a již brzy bude žena třeba minutu po styku vědět, zda je těhotná či ne. Takže ti, Sylvie, děkuji za to, že jsi inspirovala mé myšlenky dobrat se k novému poznání. Ale teď se mnou přemýšlej dál. Kdyby celý svět vypadal podle toho, jak já hlásám, sex by se děl jenom z lásky k partnerovi, tak by zmizelo znásilnění a zmizely by nechtěné děti, a tak by nebyly potřeba ani interrupce ani pilulky po, které už jsem začala také považovat za špatné. Jenže v tomhle světě je sexuální sebeuspokojování, a to plodí zlo(jestli nevidíš paralelu mezi uspokojováním a násilím, tak nemá cenu, abychom dále diskutovaly). To ale neznamená, že zlo se má přebíjet dalším zlem. Násilí plodí a přitahuje další násilí. Takže bych navrhovala, aby každý se snažil být co nejméně násilným, aby se mu násilí vyhýbalo. Ty zřejmě navrhuješ, aby se každý sžil s tím, co je a dobře zapadl do současného světa a přijal jeho zlo. Já ale odmítám žít zlo tohoto světa, a proto tolik přemýšlím, co je správné a co ne.
Sylvie, některou ženu by nedělalo nešťastnou poskytnout zázemí umírajícímu dítěti, naopak by ji to udělalo šťastnější. Někdo s láskou přijímá svůj těžký úkol a někdo se svému úkolu brání.
Předchozí