Jelikož se chystám podruhé rodit, tak zvažuji výběr porodnice.Přečetla jsem si všechny příspěvky i o jiných porodnicích, vyslechla jsem si zkušenosti mých kamarádek a nakonec jsem se rozhodla odepsat svůj příspěvek na adresu Vítkovické porodnice, kde jsem 18.2.2000 porodila Daniela.
Už před porodem jsem docházela do porodnice na kontroly, jelikož jsem přenášela.Nakonec jsem v pátek 18.2.2000 měla ráno nastoupit k vyvolání porodu.Manžela zatím poslali do práce s tím, že mu dají včas vědět.
Mě dali zatím k šestinedělkám na pokoj a měla jsem čekat.Vyšetřil mě primář, dostala jsem tabletu a poslali mě zpátky na pokoj.Během všeho putování po vyšetřeních před porodem mě vždy doprovázela sestra.V 9.30 hod. mi praskla voda a jelo se na sál. S manželem se ihned spojili a do hodiny už byl se mnou na pokoji.Já mezitím absolvovala monitorování,klistýr a sprchu,napojení na infuzi.Jelikož nemám žádné žíly,sama jsem porodní as. ukázala místo za zápěstím, kde mi vždy brali krev.Vůbec se mnou o ničem nediskutovala a infuzi mi píchla, kam jsem chtěla.Kontrakce byly od začátku dost silné, což potvrdí všichni, co měli vyvolávaný porod.Špatně jsem se otvírala a po 5 hodinách jsem už neměla sílu tlačit.Ke konci mi už bylo všechno jedno,cévkování,otvírání rukama porodní as.,nástřih.Děkuji dok.Pomahačovi, ke kterému jsem chodila i na poradnu, a který mého syna přiváděl na svět a to doslova.Opřel se o stůl a rukou ho tlačil přes břicho ven.Když se malý narodil,měl 4200 g a 54 cm.Přežila jsem i šití, které se mi nakonec zdálo horší než porod.Malého mi hned položili na břicho a než mě došili přinesli ho zpátky manželovi.Porodní as. byla naprosto skvělá,dodneška na ni vzpomínám.Všechno mi vysvětlila, co mi budou dělat, na cokoliv jsem se mohla zeptat.Na oddělení šestinedělí jsem byla asi 6 dnů, z toho 3 na nadstan.pokoji a nemůžu si stěžovat.Kojení se sice nedařilo, ale i to jsem přežila.Nakonec jsem jako silný alergik s atop. ekzémem, který se po porodu zhoršil ze dne na den, stejně kojit nemohla, protože jsem užívala silná antihistaminika. Zatím jsem četla skoro samé špatné reference na tuto porodnici, ale já jsem byla spokojená. S odstupem času mi plno věcí už nepřipadá tak hrozných.Nyní jsem ve 34.týdnu těhot., čekáme asi zase kluka a moje cesta povede zase do Vítkovic.
Předchozí