Po precteni zakladnich informaci o porodici ve Slanem a par prispevku ctenaru, mi to neda se neozvat. Udaje o slanske porodnici, uvedene na tomto servru jsou jiz zastarale, vcetne telefonnich cisel a kontaktu. Bylo bÿ fajn oslovit opet pana primare Ulrycha, aby aktualizoval odpovedi na dane otazky. Jsem cerstva maminka, rodila jsem ve Slanem v breznu 2006 a narodila se mi krasna zdrava holcicka. Prestoze jsem rodila Slanacka, vahala jsem s vyberem porodnice, nebot gynekologa jsem mela v Praze. Nakonec jsem se ale rozhodla kvuli pohodli pro Slany. Vim, ze na slanskou porodnici je vcelku velky ohlas v pozitivnim slova smyslu. Ze sve zkusenosti mohu rict, ze co se tyce profesionality doktoru, hodnotila bych je velice kladne. Cely tym gynekologu patri k chloube sveho oboru. Pece do porodu ¨(vcetne)byla vynikajici. Dokonce se me i na sale sestricka ptala, zda-li mam zpracovany porodni plan, cimz me dost zaskocila. Nicmene vse probehlo tak, jak jsem si prala. Bohuzel horsi to bylo po porodu. Sestricky z detskeho, ne ze by nebyly mile, ale v podstate na co jste se sami nezeptaly, byste se temer nedozvedely. Predstavovala jsem si vetsi individualni pristup (zejmena kdyz jsem byla na nadstandardnim pokoji) a prakticke ukazky manipulace s miminky. Spis me to prislo jako na bezicim pase. Je fakt, ze se tou dobou rodilo hodne a prirustku bylo habadej tak, ze porodnice praskala ve svech, ale to by nemelo byt na obtiz. Pro sestricky je to samozrejme kazdodenni rutina, ale kazda prvorodicka se boji na to svoje miminko sahnout, nevi jak ho uchopit, jak nechat odrihnout, jak polohovat. A v tom byl ten problem. Obavam se, ze tem sestrickam to asi moc nedochazelo. Kdyz jsem napr. chtela, aby se mnou sestra podruhe vykoupala miminko, nebot sama jsem se jeste bala, byla jsem dotazana, zda-li mi to jeste nikdo neukazoval? Jasne, ze jsem rychlokurs koupani dostala zhruba 16 hod po porodu, ale to jsem byla jeste tak zblbla z tech vsech novych zazitku, zejmena ta radost a strach z miminka zaroven. Kdyz se mi zase nalily prsy, poradily mi, at odstrikavam, ale uz nikdo mi nerekl jak a tak jsem se trapila, dokud neprisel manzel a s odsanim mi osobne pomohl. A takovych nedostatku jsem behem tech 5 dnu zaznamenala vice a moje zacatky s miminkem byly na bazi "pokus-omyl"!
Jinak ale co se tyce vybavenosti a modernizace pokoju, stravy, cistoty a atmosfery, tak si nemohu stezovat. I kdyz par uprav by to jeste chtelo a prazskemu Podoli se Slany nevyrovna.
Super byly i vsechny maminky, ktere tou dobou na oddeleni byly, vzhledem k tomu, ze porodnice neni velka, jsme se temer vsechny osobne poznaly. Lec to na je individualni na typu a komunikativnosti cloveka.
Jiste je ale jedno, svoje druhe dite - doufejme, ze prijde - budu urcite rodit opet ve Slanem.
Předchozí