Zdravím Libiku a Pepo,
za prvé mě vůbec tahle diskuse příjde nějakým způsobem přehnaná a trochu cítím neobjektivnost většiny příspěvků, protože nikdo z nás neví jak to konkrétně u těchto lidí probíhalo a každý to může předvést, jako že on je ten chudák a všichni jsou darebáci a přitom netuší jakým způsobem by to vnímali třeba ostatní? Porodník profesionál by určitě matku respektovat měl, ale asi do určité míry a v žádném případě by se asi neměl nechat vmanipulovat do prostor, které jsou v bujné fantazii nás laiků, kteří při porodu většinou nemůžou hodnotit něco, čemu nerozumí, nebo mají načteno z "Betynek, Květů a internetu" informace vytržené z kontextu a pak z toho můžou mít někteří pocit, že všemu rozumí. S tím jak se Pepa-1 rozčiloval, že ho poslali domů, aby maminku nerozptyloval jsem se setkal i já a bylo mi zcela jasné, že bude lepší, když v noci, kdy manželka ještě nerodila, ale nebylo to už na propuštění domů se v klidu vyspala v porodnici a já jsem jel domů a byl "na telefonu"! Kdybych tam zůstal, tak bysme akorát byli nervozní oba a ani jeden by si neodpočinul a hlavně asi i prcek, který byl ještě v bříšku by zrovna v klidu nebyl a cítil by to s náma!!!
To jak mi podsouváš "kosmické porody" mě trošku mrzí, protože taková je realita a já jí byl svědkem v přímém přenosu a byl jsem za ni vděčný, jinak bych teď asi byl vdovec a bezdětný!!! V dnešní době už asi po degeneraci lidstva je iluzí aby naše ženy porodily někde na poli a pak půjdou uvařit ještě večeři pro zbytek rodiny, jak si asi někteří představují! Proto asi porodnice existují, ne? A přece jenom je to součást nemocnice, která má svoje pravidla, která by se měla respektovat a není to lidové fórum, kde každý rozumí všemu a přitom ničemu a do všeho "kecá", ne?
Ale každopádně by měla být na porodním sále otevřená komunikace mezi personálem a rodiči s tím nejde než souhlasit!!! Akorát mi přijde, že se ozve pár nespokojených, kteří měli smůlu, ale stovky spokojených ani nemá důvod tyto stránky otvírat, co??? Každopádně se mějte všichni hezky a zdravím tímto porodnici ve Zlíně, kde jsme se se ženou nesetkali s negativním přístupem personálu, jak to tu někteří prezentují (asi jsme měli skoro měsíc co tam žena ležela štěstí), naopak s plným profesionálním přístupem, pochopením a můžeme jenom doporučit!!!
S pozdravem, Pepa-2.
Předchozí