Článek se mi zdá vulgární a urážející roli ženy jakožto matky. O dítěti je pojednáváno jako o věci.
Přístup zdravotníků obecně je často neosobní a ponižující důstojnost, tak co bychom čekali od porodnic, že to tam bude jinak? Já myslím, že je pro budoucnost dítěte (a o tu zde jde)lépe být ponižována v porodnici, kde propagují kojení než v porodnici, kde propagují Nutrilon! Porodnic, kde propagují kojení zatím jen naoko( a prakticky to vypadá tak, že děti jsou oddělovány od matek a když jeden den nepřiberou, tak je jim dávám každé tři hodiny z lahve Nutrilon) je pořád ještě dost. Ženy jsou v porodnicích ponižovány, protože si nechaly vzít svůj porod, svoje kojení a nechaly udělat z porodu a kojení nemoc.
Autorka článku by raději před štěstím dítěte upřednostnila pětidenní pocit důstojnosti( odmítla by ze sebe udělat kojící zvířátko)a svoji pohodlnost. Jo jo, je to těžká námaha prát trička a těžká finanční újma kupovat prsní vložky. Paní Magdo, já chápu, že některé ženy nechtějí kojit, takové ženy mají právo na rovinu kojení odmítnout. Myslím, že personál by s nimi udělal dohodu: "maminko, prosím, kojte alespoň teď v porodnici kvůli obranným látkám v mléce, až budete doma, tak nekojte, když nechcete". To vám připadá ponižující, když personál chce, aby vaše dítě bylo zdravé?!
Předchozí