Magdo,
mluvíš mi z duše, konečně trochu jiný příspěvek, než všechny ty idylky (viz rozsáhlá diskuse o porodech doma).
Mám 2 děti (3 a 8 měs) a kojení mě bavilo (na rozdíl od některých kamarádek, které musely přestat kojit, protože trpěly úzkostí a nevolností během kojení). Ale rozhodla jsem se po 6 měs. skončit, protože jsem už byla vyhublá na kost, nemohla jsem sportovat (když sport, tak nebylo mléko) a nikam jít a vůbec jsem byla vyčerpaná.
Prvních 6 měsíců je pro mimčo stran mateřského mléka nedůležitější, osobně si myslím, že matky které za každou cenu kojí do 2 let, se zbytečně vyčerpávají a dítě už z toho stějně moc nemá.
A příspěvky typu, že být ženou znamená pouze rodit, kojit, chovat, uspávat, prát a žehlit vůbec nebudu komentovat.
A proto, ještě jednou souhlasím s MAgdou, matky, které z nějakého důvodu nekojí nebo přestanou dřív nejsou méněcené a neznamená, že milují méně své děti.
Zrovna tak, jako nesouhlasit bezhlavě s porodem doma (opětodkaz na diskusi k článku o porodech doma) neznamená, že nejsem opravdová a přirozená matka a že moje dítě bude frustrované ze stresu z porodnice.
Bikerka
Předchozí