Už jsem něco k porodu v Neratovicích psala,ale vracím se k tomu znovu.Porodnice to asi opravdu je jedna z lepších,alejá mám spoustu výhrad.Přišla jsem s tím,že ze mě vytéká pomalu voda,vyšetřili mě a poslali se na dvě hodiny projít ven s vložkou,aby udělali zkoušku na plodovku.Poslední měsíce jsem jen ležela doma,kvůli riziku předčasného porodu,takže jsem se necítila na dvě hodiny chození ,přesto jsem tedy za dvě hodiny přišla a zkouška neukázala,že by to byla plodovka,tak mě poslali domů.Když to bylo 2 dny stejné,tak mi nedalo a šla jsem ke svému gynekologovi,který mi řekl,že to vypadá,že začnu rodit.Tam mi udělali znova zkoušku a kupodivu to plodovka naráz byla! podle tamních doktorů,pokud se nerozběhne porod do dvou dnů,musí se udělat císař,takže mi druhý den nasadili oxytocin do žíly.Ráno mě oholili aniž by se ptali a klistýr mi dali,aby se podráždila děloha.Měla jsem vyplněný porodní plán,který jsem vyplnila na jejich webové stránce,ale do toho se podívala až následující den jiná porodní asistentka.Celý den jsem byla na monitoru s kapačkou v ruce.Druhý den jsem odmítla klistýr,tak jsem dostala Yell a na monitoru jsem nemusela být celou dobu,ale mohla sem,sice obtížně s kapačkou,ale mohla,chodit do sprchy, a na míč.Jednu chvíli došel oxytocin a sestra byla někde mimo a já půl hodiny seděla na míči s monitorem na břiše bez kontrakcí a přemýšlela,jestli jí jít hledat.V poledne pak sestra skoro přemluvila doktora,aby mi háčkem zkusil píchnout vak,a když to udělal,tak se porod rozběhl okamžitě.Bolelo to,ale kontrakce nebyly to nejhorší,.Sestra mi dítě vytlačila,byla jsem hodně nastřižená a poporodní kontrola byla spolu se šitím hotový horor,museli mě uspat.Známá rodila ve Vrchlabí,taky jí odtekla plodová voda v termínu jako mě a přesto čekali na spontánní porod několik dnů a zážitek to byl nádherný,žádný nástřih,sestry známou během čekání na porod naučily se dole masírovat.Jak lituju,že jsem se nerozhodla pro Vrchlabí! Bála jsem se o dítě,takže jsem věřila,že to, co dělají,je nejlepší,ale nevím nevím,jestli to nešlo bez všech těch děsných manipulací.Rozhodně vyšetření nebyla jemná a celý pobyt byl pro mě hrozně stresující a zaplatit si oni opravdu nechají.
Předchozí