Já jsem kojila přes čtyři roky a prsa mám sice jiná, ale pořád hezká. Když se přestává kojit pozvolna, povolení prsou nehrozí. Rovněž při správné výživě nehrozí odvápnění ani únava. Já jsem kojila zpočátku také každou hodinu až dvě, až do roka a půl i několikrát v noci. Některé maminky nemohou kojit, ale snaží se to dítěti vynahradit tak, že ho krmí z láhve svlečené, aby děcko cítilo její teplo, často ho chovají a tisknou k sobě. Tak by to mělo být, aby se maminka snažila dát nejvíc, co může. Ale některé mámy toho zneužívají, že nekojí, krmení odbývají v poklusu nebo ho svěří jiné osobě....To jsem měla na mysli. Neměla jsem na mysli prohlašovat, že ta, která dítě nekojí, je špatná! Měla jsem na mysli prohlašovat, že ta, které se nechce dítě kojit(tj. CHOVAT ČASTO TĚSNĚ U SEBE), tak ta že nevychází dítěti vstříc! Je to její právo, budiž jí to dopřáno. Sama pak ponese následky svého rozhodnutí. Mezi matkou a dítětem se při kojení a při těsném kontaktu vytváří silné citové pouto, dítěti je dávána jistota do života. To pouto se nemůže vytvořit, když ta matka tomu brání a dítě od sebe odstrkuje, aby se "mateřstvím nezničila". To jsem chtěla říct. Mějte se hezky a ať jsou vaše děti spokojené.
Předchozí